Júniusban is folytatódtak a TÁRS Projekt képzései

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Júniusban folytatódtak és egyben zárulnak a májusban elindult, a TÁRS Projekt leendő esetfelelősöknek szóló „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” című képzései. Az Esetmegbeszélés Támogatott Lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” című képzés második alkalma is megrendezésre került az ország több pontján. A májusban elindított, ápoló-gondozó munkatársak részére kidolgozott, három különböző szintű tréningek résztvevői is sikeresen befejezték a képzéseket. Szakmai tanfolyamokat a TÁRS Projekt nem fog indítani a nyár folyamán, szeptembertől azonban újra várjuk az érdeklődőket.

Ahogy arról már beszámoltunk, a „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” (röviden „Személyközpontú megközelítés képzés”) képzés még májusban Budapesten, Zalaegerszegen, Miskolcon, Debrecenben került elindításra. A képzés fókuszában a Támogatott Lakhatásban dolgozó munkatársak érzékenyítése, attitűdjeik változásának elősegítése állt. A különböző helyszíneken mindösszesen 64 fő intézményi munkatárs fejezte be júniusban sikeresen a képzést. A résztvevők a tréning elvégzéséről tanúsítványt kaptak.

Május hónapban először, 5 helyszínen megrendezésre került az esetfelelősöknek szóló képzéssorozatunk harmadik eleme Esetmegbeszélés Támogatott Lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” (röviden „Esetmegbeszélés képzés”) címmel. Szombathelyen, Békéscsabán, Kaposváron, Nyíregyházán és Zalaegerszegen 69-en kezdték el a tréninget, mely a Támogatott Lakhatás szolgáltatás során felszínre jövő élethelyzetek, az esetvezetéssel kapcsolatos, tematizált kérdések, problémák csoportban történő megbeszélését szolgálja. A 25 órás, 5 alkalmas (havi 1 alkalom) képzés második alkalma júniusban zajlott le. A résztvevők a tréninget szeptembertől fogják folytatni.

A „Személyközpontú megközelítés és Esetmegbeszélés” képzésekre való jelentkezésnek nem előfeltétele a Támogatott lakhatás szolgáltatás elméleti háttere és működtetése” című képzés elvégzése, így olyan leendő esetfelelősöket is várunk szeptembertől, akik a három lépcsős képzés első részét nem végezték el. A 40 órás képzés két hónapon keresztül, egy-egy 2-napos alkalmat jelent majd. A továbbképzés szociális területen engedélyezett szakmai tanfolyamnak minősül, melyről a résztvevők tanúsítványt kapnak.

Még májusban elindultak az ápoló, gondozó munkatársaknak szóló képzéseink is. A három különböző képzéstípus 3 különböző tudásszinthez igazodva, különböző mélységgel tárgyalja a közösségi befogadással, kiváltással kapcsolatos kérdéseket. A Budapesten megrendezett képzések szintén júniusban zárultak le. Az ország minden területéről összesen 53 szakember végezte el a neki megfelelő típusú képzést. A 40 órás, 2 alkalmas tréning végeztével a résztvevők tanúsítványt kaptak annak sikeres elvégzéséről. A további érdeklődők szeptemberben vehetnek részt az ápoló, gondozó munkatársaknak szóló képzéseken, melyekre a nyár második felében tudnak majd jelentkezni.

Szakmai tanfolyamokat a TÁRS Projekt nem fog indítani a nyár folyamán (július, augusztus hónapban), ősztől azonban újra várjuk a képzésre jelentkezőket. A képzéseink regisztrációs felülete az FSZK honlapján az „Aktuális képzések” menüpont alatt elérhető.

Kérjük, kísérjék figyelemmel továbbra is az FSZK Nonprofit Kft. honlapját, ahol a TÁRS Projekt jövőbeni képzéseiről folyamatos tájékoztatást adunk.

További információk a projektről