Kalocsára látogatott a TÁRS projekt Kutatás Munkacsoportja

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az intézményi férőhely kiváltás következő, második szakaszának megfelelő szakmai előkészítése érdekében a TÁRS projekt Kutatási Munkacsoportja kutatást végez az első körben kiváltott intézményekben, így jutottak el Kalocsára.

A TÁRS projekt kutatói november közepén jártak a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény telephelyein. A hajdani 60 férőhelyes értelmi fogyatékosok otthonában élő személyek számára egy településen, Kalocsán alakítottak ki támogatott lakhatási formákat. Az otthon lakói 2016 januárjában költöztek ki a 24 fős, a három 8-12 fős és a további két 2-4 fős lakóházakba. A kutatás során a kiváltási folyamat részletes megismerése érdekében az intézmény lakóival fókuszcsoportos interjúk, az intézmény dolgozóival és szakembereivel szakértői interjúk készültek, valamint a helyi lakosság és politikai képviselet tagjait is megszólították egyéni interjúk készítésére a Kutatás Munkacsoport szakemberei.

A képen egy sárga ház látható nagy üveg ajtókkal.

Az első körben kiváltott intézményekhez kapcsolódó terepkutatások idén véget érnek az utolsó, mérki látogatással. 2017 januárjában egy összegző szakmai anyag készül a kiváltás első körében részt vevő hat intézmény kutatási tapasztalataiból.

További információk a projektről