Kapcsolatépítéssel egybekötött Gasztro Nap

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

A TÁRS Projekt Foglalkoztatási munkacsoportja november utolsó hetében a „Gasztro Nap” elnevezésű tematikus szakmai eseményre invitálta a kiváltásban részt vevő intézmények szakembereit, ami egy kerekasztal-beszélgetést követően kapcsolatépítésre is lehetőséget kínált.

 

A „Gasztro Nap”-nak a közkedvelt Nem Adom Fel Kávézó adott otthont. A szakmai program egy kerekasztal-beszélgetéssel vette kezdetét, melynek meghívott résztvevői egy korábbi – az NFSZK Nonprofit Kft. által támogatott – program, a Konyhatitok projektben részt vevő szervezetek – Búzavirág Alapítvány, Kék Madár Alapítvány, Kockacsoki Nonprofit Kft., Nem Adom Fel Alapítvány, Szimbiózis Alapítvány – voltak. A szervezetek képviselői bemutatták tevékenységeiket, beszéltek a megváltozott munkaképességű fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatos kérdésekről, tapasztalatokról. Többek között szó esett a célcsoporthoz tartozó személyek betanításáról, motiválásáról, az általuk betölthető munkakörökről, a velük való munka nehézségeiről és örömeiről. Fókuszba került az a kérdéskör is, hogy milyen szerepe lehet a vendéglátásban foglalkoztatott fogyatékkal élőknek a társadalmi szemléletváltásban. Emellett szó esett arról is, hogy milyen fontos a minőségi szolgáltatás, illetve minőségi termékek előállítása annak érdekében, hogy a piacon érvényesülni tudjon egy szervezet, és ott tartósan meg is maradjon.

A beszélgetés után egy szendvicsebéd mellett lehetőségük nyílt a résztvevőknek a beszélgetésre, kérdéseik megfogalmazására és a kapcsolatépítésre is.

További információk a projektről