Képzési felhívás

BEFOGADÓ – INKLUZÍV ÓVODA Névtelen

(Szakemberek felkészítése az eltérő fejlődés felismerésére, a teendők tervezésére)

pedagógus továbbképzési rendszerben akkreditált képzés indul

a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

szervezésében

a köznevelésben oktató-nevelő munkát végző, óvodában dolgozó pedagógusok, óvodapedagógusok, valamint igény szerint integráló pedagógusok, fejlesztő pedagógusok részére.

Egyre gyakrabban találkozik sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő kisgyermekkel mindennapi munkája során?

Szívesen konzultálna a témára szakosodott szakemberekkel a saját óvodai gyakorlatából hozott nevelési helyzetekről, de nincs kivel?

Továbbképzésünk célja a befogadó szemléletű óvodai attitűd kialakítása. Sajátossága a mindennapok tapasztalataira épített praktikus módszertani és eszközhasználati segítségnyújtás.

  • A továbbképzés végére a továbbképzést elvégző szakember képes felismerni a különböző képességterületek eltéréseit, az óvodai fejlesztés lehetőségeit.
  • Megismeri a köznevelés intézményi ellátórendszerét, a jogszabályi és szakmai alapismereteket, melyek segítik a gyermekek megfelelő diagnosztikus és ellátási folyamatba való bekapcsolódását.
  • Képes kialakítani, módosítani a kisgyermek fejlődését segítő személyi és tárgyi környezetet.
  • Képes saját gyakorlatán, eszköztárán rugalmasan módosítani a gyermek ellátásának speciális igényeit figyelembe véve.
  • Közreműködésével támogatni tudja az óvodai szakmai közösséget, a családot a kisgyermek elfogadásában, a mindennapi nevelési helyzetek megoldásában, lehetőségeik és jogaik megismerésében.

Jelentkezzen képzésünkre! A képzést igény esetén, vidéki helyszínen is megszervezzük, kérje ajánlatunkat! Egyedi képzés az óvodában dolgozóknak, az inkluzív óvodává válás előkészítéséhez is. Várjuk helyi munkaközösségek jelentkezését.

Nagy Zsuzsa oktatási és szolgáltatásfejlesztési vezető, a képzés szervezésével és szakmai tartalmával kapcsolatos kérdésekben áll rendelkezésre. Tel: + 36 (1) 450 32 30/105 mellék, illetve 36 (30) 486 09 86 Kövessen minket a Facebook-on is! FSZK Nonprofit Kft. – Oktatási- és Szolgáltatásfejlesztési Csoport

A továbbképzésről további részleteket megtekinteni, valamint a jelentkezési adatlapot a http://fszk.hu/kepzes/befogado-inkluziv-ovoda/ linken lehet kitölteni és beküldeni.

A képen rajzolt gyerekek láthatóak, énekelnek, ugrálnak, vidámak.