Kezdetét veszik az IFKT tematikus tájékoztató napok

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202017. január 26-án megjelent az „Intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése” című EFOP-2.2.2.-17 kódszámú pályázati felhívás. A pályázat megtervezéséhez, a benyújtáshoz szükséges Szakmai Terv elkészítéséhez az intézmények szakmai-módszertani támogatást kapnak. A tervezési folyamatban a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) kiemelt projektje (EFOP-1.9.1 Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása) nyújt segítséget.

A február végén induló tematikus tájékoztató napok keretein belül az intézmények tervezésben közreműködő szakemberei megismerhetik az Intézmény Férőhely Kiváltási Terv (IFKT) módszertani anyagot, ami segítséget nyújt az EFOP-2.2.2.-17 kódszámú pályázat Szakmai Tervének összeállításához.

A felkészítésen résztvevő intézmények számára az FSZK Nyilatkozatot állít ki (EFOP – 2.2.2 pályázat 12. melléklet), és megköti velük az előkészítési szakaszra vonatkozó együttműködési megállapodást. (EFOP – 2.2.2 pályázat 10. melléklet) Mindkét dokumentum része a benyújtásra kerülő pályázat csatolandó mellékleteinek.

A tematikus tájékoztató napokra honlapunkon keresztül tudják jelezni részvételi szándékukat. A jelentkezési felületen az egyes tématerületeknél megjelenítjük a részvétel feltételeit és pontos dátumokat, melyekből igény szerint kiválaszthatják a megfelelőt az egyes csoportok létszámkereteinek figyelembevételével. Csoportlétszám: 20-35 fő. A jelentkezéseket érkezési sorrendben várjuk, és a lehetőséget kizárólag azon fenntartók/intézmények számára nyitjuk meg, akik pályázati szándékukat kinyilvánítják a honlapunkon az erre a célra létrehozott adatszolgáltató felületen.

Az IFKT elkészítéséért felelős belső szakmai team tagjainak kiválasztásához szükséges szempontokról a TÁRS projekt oldalán tájékozódhatnak.

Regisztráció a tematikus tájékoztató napokra

További információk a projektről