Konzultációs nap rehabilitációs szakmérnökökkel és tervezési szempontrendszer a TL-ek kialakításához

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

A TÁRS projekt keretein belül sikeresen lezajlott az a Konzultációs Nap, melynek témája a projekt által nyújtott rehabilitációs szakmérnöki tanácsadás igénybevétele volt. A résztvevők megismerhették a támogatott lakhatásban (TL) kialakításra kerülő házak egyetemes tervezés elveire épülő tervezési szempontrendszerét is.

A Konzultációs Napon bemutatkoztak a rehabilitációs szakmérnök tanácsadók és megismertették a résztvevőkkel a támogatott lakhatásban (TL) kialakításra kerülő házak egyetemes tervezés elveire épülő tervezési szempontrendszerét.

A rehabilitációs szakmérnökök által közösen összeállított szakmai anyag egy olyan szempontrendszer, amely a hazai és nemzetközi tapasztalatokat, az érdekképviselet javaslatait, illetve a kiváltással kapcsolatos kutatási eredményeket is felhasználja. Illeszkedik az IFKT (Intézményi Férőhely Kiváltási Terv Módszertani Útmutató és Adatbázis) módszertanhoz, kiegészítve azt.

A rendezvényen az intézményi férőhely kiváltásra pályázó fenntartók, intézmények képviselői, munkatársai, a felkért tervező irodák építészei tájékoztatást kaptak a rehabilitációs szakmérnök tanácsadók által nyújtott szakmai támogatás tartalmáról, az együttműködés lehetőségeiről, illetve akár egyéni konzultáció keretében is egyeztethettek a felmerült kérdésekről a rehabilitációs szakmérnökökkel.

A tervezési szempontrendszert a pályázók a hozzájuk tartozó, TÁRS projekt által biztosított intézményi koordinátortól vagy az Intézménytámogatási Munkacsoporttól is kérhetik a kivaltas.intezmenytamogatas@fszk.hu e-mail-címen.

További információk a projektről