Májusban is folytatódtak a TÁRS Projekt képzései

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Májusban elindultak a TÁRS Projekt leendő esetfelelősöknek szóló „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” és Esetmegbeszélés Támogatott Lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” című képzések. Továbbá a vezető beosztású munkatársaknak szóló „Változó vezetői szerepek és megújuló kompetenciák az intézményi férőhely kiváltási folyamatban” című képzésünk utolsó alkalma is megrendezésre került.

A TÁRS Projekt szervezésében május 9-én zárult az EFOP-2.2.2 pályázati konstrukcióban résztvevők számára tervezett utolsó, intézményvezetőknek szóló képzés. A „Változó vezetői szerepek és megújuló kompetenciák az intézményi férőhely kiváltási folyamatban” című továbbképzésen 12 fő vett részt, akik mind sikeresen tettek vizsgát a képzés végeztével.

A „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” (röviden „Személyközpontú megközelítés képzés”) című képzés is több új helyszínen elindult, így Budapesten, Zalaegerszegen, Miskolcon, Debrecenben is részt vehettek ezen a szakemberek. A képzések fókuszában a Támogatott Lakhatásban dolgozó munkatársak érzékenyítése, attitűdjük változásának elősegítése állt. A mindösszesen 69 fő intézményi munkatárs Budapesten május 6-án, Zalaegerszegen május 13-án, Miskolcon június 17-én, Debrecenben május 27-én kezdte el a képzést, és június hónapban fogják befejezni azt. A résztvevők a képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak.

A hónapban először, 5 helyszínen megrendezésre került az esetfelelősöknek szóló képzéssorozatunk harmadik eleme Esetmegbeszélés Támogatott Lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” (röviden „Esetmegbeszélés képzés”). Szombathelyen május 8-án, Békéscsabán május 9-én, Kaposváron május 15-én, Nyíregyházán május 16-án, Zalaegerszegen pedig május 23-án, összesen 69-en kezdték el a tréninget, mely a Támogatott Lakhatás szolgáltatás során felszínre jövő élethelyzetek, az esetvezetéssel kapcsolatos, tematizált kérdések, problémák csoportban történő megbeszélését szolgálja. A 25 órás, 5 alkalmas (havi 1 alkalom) képzést a résztvevők június hónapban, majd nyári szünet után szeptembertől fogják folytatni.

Május hónapban megtartottuk ápoló, gondozó munkatársaknak szóló képzéseink is. A három különböző képzéstípus, 3 különböző tudásszinthez igazodva, különböző mélységgel tárgyalja a kiváltással kapcsolatos kérdéseket. A képzések Budapesten kerültek megrendezésre május 8-9, 15-16 valamint 22-23-i időpontokban, melyekre az ország minden területéről vártuk a jelentkezőket. Összesen 54 munkatárs vett részt a neki megfelelő típusú képzéseken, amelyeket június hónapban fognak befejezni. A 4 órás, 2 alkalmas képzés végeztével a résztvevők tanúsítványt fognak kapni.

Az érdeklődők a júniusi záró alkalmak után legközelebb szeptemberben induló képzéseinkre tudnak jelentkezni, ugyanis szakmai tanfolyamokat a nyár folyamán -július, augusztus hónapban- nem indít a TÁRS Projekt. Ősztől azonban újra várjuk a képzésre jelentkezőket. A regisztrációs felületet az FSZK honlapján az „Aktuális képzések” menüpont alatt érhetik el az érdeklődők. A „Személyközpontú megközelítés” és „Esetmegbeszélés” című képzésekre való jelentkezésnek nem előfeltétele a „Támogatott lakhatás szolgáltatás elméleti háttere és működtetése” című képzés elvégzése, így olyan leendő esetfelelősöket is várunk, akik a három lépcsős képzés első részét nem végezték el. A 40 órás képzés két hónapon keresztül, egy-egy 2 napos alkalmat jelent. A továbbképzés szociális területen engedélyezett szakmai tanfolyamnak minősül, melyről a résztvevők tanúsítványt kapnak.

Kérjük, kísérjék figyelemmel az FSZK honlapját, ahol a TÁRS Projekt jövőbeni képzéseiről folyamatos tájékoztatást adunk.

További információk a projektről