Májusfa-táncoltató Pásztoriban

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202019. május 29-én Pásztoriban a Győr-Moson-Sopron Megyei Gondoskodás Szociális Központ megtartotta hagyományos májusfa-táncoltató rendezvényét. Az eseményen az intézmény lakói, munkatársai és vendég intézményei mellett képviselte magát az SZGYF megyei kirendeltsége, az FSZK Nonprofit Kft., továbbá a TÁRS Projekt keretein belül, a FESZT által biztosított érdekvédelmi tanácsadó is.

A rendezvényt Szabóné Németh Mária intézményvezető nyitotta meg, majd dr. Szopka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Győr-Moson-Sopron Megyei Kirendeltség igazgatója tartott tájékoztatót az EFOP 2.2.2-17 „intézményi ellátásról a közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – az intézményi férőhely kiváltás” című pályázat jelen helyzetéről.

„Ilyenek vagyunk mi” címmel az intézmény lakói, munkatársai és a vendég intézmények szórakoztató műsorát tekinthették meg a meghívott résztvevők. Ezt a műsorszámot a csornai Pántlika Néptáncegyüttes májusfa-kitáncoltatása követte. A táncoltatón részt vettek az intézmény lakói, munkatársai, a lakók hozzátartozói, gondnokaik és az intézmény szakmai partnerei, így a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK Nonprofit Kft.) intézményi koordinátora és a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) képviseletében az intézményben munkát végző érdekvédelmi tanácsadó is.

A FESZT egy az FSZK Nonprofit Kft-vel kötött megállapodás alapján biztosítja az érdekvédelmi tanácsadó szolgáltatást az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú „TÁRS PROJEKT – Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása” című kiemelt projekt keretein belül. Az érdekvédelmi tanácsadás szolgáltatás célja, hogy az ENSZ CRPD egyezményében meghatározott jogok az intézményekben és a kialakításra kerülő Támogatott Lakhatásokban a lehető legmagasabb szinten érvényesüljenek. Az érdekvédelmi tanácsadók együttműködnek az EFOP 2.2.2-es projektben pályázatot megvalósító intézményekkel, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal.

A rendezvényen ebéd után vendég fellépők szórakoztatták a közönséget. Az esemény színvonalas műsorai és remek előadói fergeteges hangulatot teremtettek többek között ismert kabaré és musical részletek előadásával. A nap táncos mulatsággal zárult és egész biztos, hogy a hagyományokhoz hűen jövőre is megrendezik.

További információk a projektről