Megjelent a TÁRS projektnek a csoportmunka alapjait bemutató új kiadványa

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja – figyelembe véve a szakemberek igényeit – olyan segédanyagot készített, ami azoknak a szociális szolgáltatásokban dolgozó munkatársaknak ad kapaszkodót, akik csoportfoglalkozás keretein belül szeretnének ellátottjaikkal foglalkozni és célul tűzték ki az általuk segített fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg személyek szociális készségeinek fejlesztését. Az elméletet és gyakorlati példákat is felsorakoztató füzet azoknak a szakembereknek is hasznos lehet, akik csak a mindennapos megbeszélésekor használnák a csoportozást, mint munkamódszert. A csoportmunka alapjai című kiadvány már elérhető az NFSZK Nonprofit Kft. honlapján.

A kiadvány második része a gyakorlati felkészülésben segíti a szociális szolgáltatásokban dolgozó munkatársakat a csoportfoglalkozások tematikájával, levezetési technikák megismertetésével, illetve a megvalósítást támogató összegyűjtött játéktár közreadásával.

A csoportmunka alapjai című kiadványt az érdeklődők innen tölthetik le:

https://fszk.hu/kiadvany/a-csoportmunka-alapjai/

A kiadvány hiánypótló jellege miatt a TÁRS projekt rendezvénysorozatot tervez a gyakorlati felhasználásra fókuszálva, ahol a résztvevők nyomtatott formában kapják meg a szakmai anyagot.

További információk a projektről