Megjelent az Autizmus és öregedés című kiadvány

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az időskor és autizmus témáját az utóbbi években egyre növekvő szakmai érdeklődés övezi. Az autizmussal élő idős emberek helyzetének megismerése, megértése és a szolgáltatások fejlesztése egyre aktuálisabb, hiszen a szindróma első leírása óta több mint 70 év telt el, így az elmúlt évtizedekben diagnosztizált emberek egyre nagyobb számban tartoznak az idősebb korosztályhoz.

Magyar nyelvű szakirodalom ebben a témában egyelőre még alig-alig lelhető fel, ezért hiánypótlónak tekinthető a The National Autistic Society (Nagy-Britannia) gyakorlat-centrikus, alapinformációkat nyújtó kiadványa, mely az NFSZK Nonprofit Kft. Montázs projektje keretében vált elérhetővé.

A kötet olyan fontos témákat dolgoz fel, mint az időskorral együtt járó fizikai, érzelmi, mentális változások és azok lehetséges hatásai az autizmussal élő emberek mindennapjaira, életminőségére. A kötetben az egyes témákhoz kapcsolódóan számos gyakorlati tanácsot talál az olvasó.

A kiadvány letölthető az alábbi linkről: AUTIZMUS ÉS ÖREGEDÉS

További információk a projektről