Megjelent az összegző tanulmány a támogatott lakhatási szolgáltatásokról

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

Megjelent a hat, első körben kiváltott intézmény – Bélapátfalva, Berzence, Kalocsa, Mérk Szakoly és Szentes – kutatási tapasztalatait összegző szakmai anyag. A tanulmányt a TÁRS projekt keretein belül az FSZK munkatársai készítették.

Az összefoglaló szakmai anyag a Szociálpolitikai Szemle III. évfolyam 1-2. számában Támogatott lakhatási szolgáltatások, a TÁRS projekt (EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 „A szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása”) keretein belül Támogatott lakhatási szolgáltatások: Áttekintés az intézményi férőhelykiváltás során létrejött támogatott lakhatási szolgáltatások működésének első tapasztalatairól címmel jelent meg.

A kutatás során a TÁRS Kutatás munkacsoportja azonosította mindazokat a kulcsterületeket, amelyekkel véleményük szerint érdemes foglalkozni, annak érdekében, hogy a lakói életminőséget valóban javító és a dolgozói minőségi munkavégzést támogató lakhatási forma jöjjön létre a támogatott lakhatás keretein belül. Mindemellett kiemelten fontos, hogy ez rendszerszinten is fenntartható legyen és köré egy jól működő szolgáltatási struktúra szerveződjön.

A szakmai cikk elsődleges célja, hogy segítse az intézményi férőhely kiváltás első körében résztvevő (TIOP 3.4.1.”A”-11/1 pályázat) intézmények kiköltözést követő tapasztalatainak beépülését a kiváltás magyarországi folyamataiba.

A tanulmány szerzői: Dr. Nagy Zita Éva, Kondor Zsuzsa, Panyik Barbara, Riz András és Dr. Sziklai István.

Az összefoglaló tanulmány elérhető az FSZK honlapján:

http://fszk.hu/kiadvany/tamogatott-lakhatasi-szolgaltatasok-attekintes-az-intezmenyi-ferohelykivaltas-soran-letrejott-tamogatott-lakhatasi-szolgaltatasok-mukodesenek-elso-tapasztalatairol/

 

További információk a projektről