Megkezdődött a vezető munkatársak képzése a TÁRS Projektben

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202018 márciusában 15 fővel megkezdődött a TÁRS Projekt keretei között zajló „A vezetői kompetenciák fejlesztése az IFK folyamat során az új szolgáltató struktúra kialakítása és működtetése érdekében” elnevezésű szakmai tanfolyam (engedély száma: T-05-036/2017).

Az intézményi férőhelykiváltás eredményessége a folyamat szereplőinek változás iránti elkötelezettségén, korszerű szakmai ismeretein, együttműködésük minőségén múlik. Az átalakulási folyamat irányítói a vezetők, akik kulcsszerepet töltenek be a szervezeti kultúra és szervezeti viselkedés fejlesztésében.

A nyolcnapos, 60 órás tanfolyam a kiváltás folyamatában már aktívan résztvevő intézmények vezetőit, vezetői feladatokat ellátó munkatársait célozza meg. A képzés a kiváltási folyamat és az új szolgáltatói struktúra szerinti működés menedzsment-feladataival összefüggésben, a szervezeti viselkedés és vezetés témaköreiben elméleti és módszertani ismereteket, gyakorlati tapasztalatokat nyújt számukra. A résztvevők tanulmányozzák a vezetői és a team szerepek jellemzőit, a szervezeti működés és szervezeti változás törvényszerűségeit, beleértve a kommunikáció és konfliktuskezelés eszközeit, a szervezeti irányítás stratégiai és HR összetevőit is. Kiemelt cél, hogy a képzés végére erősödjön a résztvevő vezetők  fejlődés iránti elkötelezettsége, valamint az aktív, proaktív és kreatív vezetői viselkedés, összhangban az intézményi férőhely kiváltás szakmai elveivel.

A képzés a résztvevők számára térítésmentes a TÁRS – Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása című – EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú – kiemelt projekt keretében finanszírozott.

Tavasszal még további négy csoportot indítunk, így a résztvevők száma eléri 80 főt.

További információk a projektről