Megkezdte a munkát az SHS Szakmai Műhely

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Szakmai műhelysorozatot indított az FSZK Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy rendszeres fórumot teremtsen a nagykorú, súlyosan halmozottan sérült személyekkel kapcsolatos problémák körbejárására. Ennek keretében 2016 decemberében megrendezésre került az első SHS Szakmai Műhely, mely folytatódik a következő hónapokban és a tervek szerint 2017 tavaszán a szakemberek egy összegző szakmai napon megosztják tapasztalataikat a témában.

Az FSZK Nonprofit Kft. a jövőben több olyan projektet valósít meg, ahol a nagykorú, súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek is kiemelt célcsoportként szerepelnek, s ennek érdekében életre hívta az SHS Szakmai Műhelyt.

A képen a munkacsoport tagjai láthatóak munka közben.A műhely elsőként a TÁRS projekten belül megvalósuló „Súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek támogatott lakhatási, közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérést biztosító modellprogramja” előkészítése során felmerült célcsoport definiálását járta körbe, mivel az erre vonatkozó jelenlegi jogi szabályozás meglehetősen szerteágazó, továbbá bemutatta a résztvevőknek az SHS Modellprogram szakmai koncepcióját.

A szakmai diskurzust jelenleg a TÁRS projekt Szolgáltatásfejlesztési munkacsoportja hangolja össze az érintett szakemberek körében, amelyet januárban, illetve februárban tovább folytatnak és várhatóan 2017 márciusában, egy szakmai nap keretében összegzik az eddigi tapasztalatokat.

További információk a projektről