Megvalósítási szakaszba lépett az SHF személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogram

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektje megkezdte a súlyosan, halmozottan fogyatékos (SHF) személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogram megvalósítását a területen dolgozó szakemberek bevonásával, támaszkodva a kiváltásban résztvevő intézmények és az őket támogató SHF tanácsadók tapasztalatára és tudására.

A modellprogram célja, hogy szakmai háttértámogatást nyújtson olyan intézményeknek, szervezeteknek, akik bentlakásos szolgáltatásokat igénybe vevő súlyosan, halmozottan fogyatékos (SHF) személyek számára Támogatott Lakhatás (TL) szolgáltatást kívánnak létrehozni. Ezen felül fontos szempont, hogy hozzájáruljon a leendő súlyosan, halmozottan fogyatékos TL lakók életminőségének javításához: részben a Támogatott Lakhatás szolgáltatás kialakításának szakmai háttértámogatásával, részben pedig szükségleteikhez igazodó, szektor-semleges együttműködésen alapuló szolgáltatási gyűrű kialakításának támogatásával.

A modellprogram megvalósítását és az SHF tanácsadók koordinálását az FSZK Szolgáltatásfejlesztési munkacsoportján belül Urbanovszky Zsuzsanna, Bartókné Luthár Barbara és Zelenka Zsófia  végzik. Az SHF tanácsadással kapcsolatos kérdéseikkel a kivaltas.shftanacsadas@fszk.hu e-mail címen, vagy a +36-1-450-3230 (255-ös mellék) telefonszámon fordulhatnak hozzájuk.

Amennyiben további részleteket szeretne megtudni az SHF modellprogramról itt olvashat bővebben róla.

További információk a projektről