Nyári szakértői találkozók a TÁRS Projektben

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) „TÁRS Projekt – Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása”című kiemelt projektjének keretében 2018 nyarán több szakértői találkozó is megvalósult, annak érdekében, hogy a szakértő és tanácsadó szakemberek minél hatékonyabban tudják támogatni az intézményi férőhelykiváltást megvalósító pályázókat.

A szakértők-tanácsadók 2017 októberétől több szakaszban, a korábban felmért intézmény-specifikus igények szerinti ütemezésben és szakterületeken kapcsolódtak be a kiváltási folyamat gyakorlati lépéséibe. Az intézményi koordinátorokkal való együttműködési rendjük kialakítását követően megkezdődtek helyi tanácsadások és régiós műhelymunkák.

Az azóta eltelt közel 1 év tapasztalatainak összegzése történt meg a nyár folyamán megrendezett szakmai találkozók alkalmával. A rendezvények célja, hogy a szervezetfejlesztő-, szolgáltatásszervező-, kommunikációs- és közösségfejlesztő-, valamint – a célcsoport-specifikus szakmai támogatás keretében – a pszichoszociális szakértő kollégák megbeszélhessék tapasztalataikat, kérdéseiket és felkészülhessenek a következő hónapok szakmai feladataira az általuk támogatott intézményekben.

Többek között megtörtént az Egységes szervezet-átalakítási koncepció és végrehajtási protokoll eddigi intézményi visszajelzések alapján történő átdolgozása – amely 2021-ig folyamatos – és az őszi szervezetfejlesztő régiós műhely munkák előkészítése is megvalósult. 2018. október-novembere során országosan négy helyszínen lesznek ilyen rendezvények, melyek időpontjáról személyes értesítést kapnak az adott régióba tartozó pályázó intézmények.

A TÁRS Projekt és a szakértő-tanácsadó szakemberek továbbra is elkötelezettek, hogy személyes jelenlétükkel és háttértámogatásukkal segítsék a kiváltással kapcsolatos folyamatokat.

További információk a projektről