Nyílt nap a RIDENS iskolában

RIDENS kiállításaA RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium balassagyarmat-nyírjesi székhelyintézményében 2012. november 9-én szakmabemutatóval egybekötött nyílt napot tartott.

Az érdeklődők megnézhettek egy 30 perces bemutató órát a szakközépiskolai osztályban, ahol bemutatták, hogyan alkalmazható a kooperatív technika különféle fogyatékossággal élő fiatalokból álló tanulócsoportban.

A fazekas, parkgondozó, szakács, takács szakmák kihelyezett standjain mindenki belekóstolhatott az adott szakmába, az iskola lehetőséget biztosított a szakmához tartozó eszközök kipróbálására. A parkgondozás iránt érdeklődők kipróbálhatták a traktorvezetést, a korongozni vágyók megalkothatták első művüket, melyet haza is vihettek. Az informatika és ügyvitel iránt érdeklődők kipróbálhatták a 4 korszerű informatika termet, a tanirodát és a digitális iskolatáskákat is.

A művészet projekt zárásaként Varga Csilla festőművész kiállításának megnyitójára került sor, ahol az iskola tanulói színvonalas műsort adtak. Kiállítást rendeztek a művészeti projekt eredményeiből is, a kiállított tárgyak nagy kreativitásról árulkodtak a tanulók és a tanárok részéről egyaránt.