Nyolc Pont rendezvényei

A Nyolc Pont kiemelt projektben a szakértői munka támogatására szakmai rendezvényeket is megvalósítunk. Márciusban két alkalommal tartottunk szakmai napot a „Felnőtt életet támogató (FEP) programok” keretében. Április közepén pedig „Szociális – kommunikációs készségek fejlesztésének lehetőségei” címmel bázisintézményi szakmai napra került sor a projektgazda FSZK épületében. 

Szakmai rendezvények:

Március 21-én, a Nyolc Pont projektben zajló „Felnőtt életet támogató (FEP) programok” keretében Szaffner Éva, autizmus szakértő tartott workshopot a csókakői lakóotthon munkatársainak. A projekt részéről Horvát Kriszta projektvezető és Matolcsi Rita támogató szakértő is részt vett részt az eseményen.

előadó és hallgatókMárcius 28-án a Hálózati Nap alkalmából ismét találkoztak a Felnőtt Életet Támogató Programok szakemberei. A téma a jó gyakorlatok átadása volt, melyről Szaffner Éva tartott előadást. Ezt követően workshoppal folytatódott a program, melynek keretében a szakemberek is bemutatták néhány sikeres foglalkozásukat.

előadó és hallgatókÁprilis 17-én pénteken „Szociális – kommunikációs készségek fejlesztésének lehetőségei” címmel bázisintézményi műhelymunkára került sor a projektgazda FSZK épületében. A Rendezvény központi témája a szociális-kommunikációs készségfejlesztés volt. A résztvevők a csoportmunkák (babzsákos fejlesztőfoglalkozás, szociális társasjáték) mellett előadásokat is hallgathattak. A nap előadói Szaffner Éva – autizmus szakértő, Farkas Gyöngyi – gyógypedagógus, témavezető, valamint Gyebrovszkiné Molnár Szilvia – gyógypedagógus, tanácsadó voltak.