Országjáró útra indultunk

A FOGLALKOZTATÁS 2016 – „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” című – programhoz kapcsolódóan szeptember – október – november folyamán minden megyében ágazatközi találkozókat szervezünk a fogyatékos (SNI) fiatalok oktatásból munkába lépésének elősegítése témában. A találkozók célja párbeszéd kezdeményezése azon megyei szintű szervezetek között, amelyek érintettek lehetnek a fogyatékos (SNI) fiatalok oktatásból munkába lépésének sikerességében; küldetésük, jogszabályi kötelezettségük alapján segíteni tudják az átlépést.

A meghívottak közt szerepelnek a megyei Kormányhivatalok illetékes főosztályai, a megyei kereskedelmi és iparkamara képviselői, a pedagógiai szakszolgálatok, az Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmények, a szakképzési centrumok, valamint az adott megyében működő felsőoktatási intézmények fogyatékosságügyi koordinátorai. Hivatalosak még a FOGLALKOZTATÁS 2016 program nyertes pályázói, akik projektjeik által segítik a fogyatékos (SNI) fiatalok elhelyezkedését.

A programsorozat felénél tartva örömmel tapasztaljuk, hogy minden megyében mély szakmai érdeklődés jellemzi a találkozókat; céljainkat – vagyis egy országos helyzetkép kialakítását, a nehézségek feltárását, illetve az ezek megoldására született ötletek, javaslatok összegyűjtését és nem utolsó sorban a helyi szereplők közti kommunikáció megindítását – kiválóan szolgálják ezek az események. A találkozósorozat eredményeiről ez év december elején számolunk be programzáró szakmai konferenciánkon.

Mind a rendezvénysorozat, mind pedig a zárókonferencia finanszírozása az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulhat meg, a program szakmai megvalósítása pedig az EMMI Foglalkozási Rehabilitációs Főosztályával szoros együttműködésben zajlik.

 

További információk a projektről