Szabadegyetemi előadások

A képen a két előadó látható az FSZK ügyvezetőjével. Giflo Péter, Győri Zsófia, Pordán Ákos2016 elején tovább folytatódott szabadegyetemi sorozatunk, amelyben alkalmanként 2-2 olyan karizmatikus személy mutatkozott be munkatársainknak, akik a fogyatékosságügy terén valami újszerűt találtak ki, valami addig hiányzó ismeretet honosítottak meg, korszerű, személyközpontú megoldást, szolgáltatást, intézményt hoztak létre.

Január 13-án a Kézenfogva Alapítvány elnökét, Pordán Ákost láttuk vendégül, aki nagyon színes történetekkel mutatta be azt az utat, ahogyan rátalált a segítés, az altruizmus ízére. Közgazdászként indult és az elmúlt 2 évtized egyik legjelentősebb alapítványát vezeti már hosszú ideje. Szervezete szolgáltatási és módszertani központként is működik, többek között családsegítéssel, munkahelykereséssel, jogsegély szolgáltatással és szemléletformálással küzdenek az integrációért.

Ezt követően Győri Zsófia gyógypedagógus mesélt arról, hogy szakmabeli szülei hatására, hogyan élte már gyermekkorát is fogyatékos emberek közelében. Zsófia fiatalon került a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthonának és Fejlesztő Nevelés – Oktatást Végző Iskolájának élére. Szakmai csapatának legfontosabb ismérvei a nyitottság és a partnerség, ennek szellemében nyújtják fejlesztő – nevelő oktatásukat, és a fogyatékos személyek nappali ellátását is.