Szakmai konzultációs sorozat indult a támogatott lakhatás térítési díjának megállapításához kapcsolódóan

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202020 októbere és decembere között összesen 5 helyszínen – Salgótarján, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Nyíregyháza és Debrecen – szakmai konzultációra került sor a férőhely kiváltást megvalósító dolgozók és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kirendeltségeinek munkatársai részvételével a támogatott lakhatás térítési díjának megállapításával kapcsolatban, melyet a visszajelzések alapján rendkívül hasznosnak találtak a résztvevők. A konzultációk a járványügyi helyzet alakulásának függvényében, az intézményi igényeknek megfelelően jövőre folytatódnak.

Mint ahogyan arról korábban hírt adtunk, a TÁRS projekt keretében 2020. augusztus végén, szeptember elején nagy sikerrel került megrendezésre a támogatott lakhatáshoz kapcsolódó humánerőforrás tervezést és térítési díj számítást, valamint a kormányhivatali ellenőrzés szempontjait bemutató regionális szakmai műhelysorozat.

A TÁRS projekt munkatársai a fórumokon részt vevő intézményeknek, szervezeteknek felajánlották, hogy amennyiben további igény merül fel a támogatott lakhatáshoz kapcsolódóan egy-egy szolgáltatástervezési, működtetési kérdés komplexebb és mélyebb áttekintésére, akkor további személyes szakmai konzultációs lehetőséget is biztosítanak.

Az EFOP-2.2.2-es intézményi férőhely kiváltás pályázatot megvalósító intézmények jelezték, hogy szeretnének további gyakorlatorientált segítséget kapni a támogatott lakhatáshoz kapcsolódó térítési díj megállapításával kapcsolatban, ezért 2020 októbere és decembere között összesen 5 helyszínen – Salgótarjánban, Békéscsabán, Zalaegerszegen, Nyíregyházán és Debrecenben – került sor szakmai konzultációra a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségén. Az egyeztetéseken – járványügyi szabályozásnak megfelelően – részt vettek a kirendeltség kiváltásban érintett dolgozói, illetve a kiváltást megvalósító intézmények illetékes munkatársai. A konzultációs alkalmak során áttekintésre került a térítési díj megállapításának folyamata, szabályai; a szolgáltatásnyújtás dokumentálása; továbbá a komplex szükségletfelmérés eredményeinek figyelembe vételével modellezésre került a térítési díj megállapítása.

A résztvevők nagyon hasznosnak ítélték ezeket az alkalmakat, hiszen a térítési díj megállapítás folyamatának megismerésén túl, intézményre szabott, gyakorlati tudást is kaphattak a személyes egyeztetések alkalmával. A szakmai konzultációs sorozat – amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, – 2021-ben azokban a megyékben folytatódik, ahol igényelték a térítési díjjal kapcsolatos konzultációs lehetőséget.

További információk a projektről