Szakmai műhely a fogyatékos emberekkel való hatékony kommunikációért Győrben

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202019. november 6-án, Győrben régiós szakmai műhely keretében, a komplex kommunikációs igényű személyek számára jól használható, speciális kommunikációs lehetőségekről tájékozódhattak az 50 férőhely feletti bentlakásos szociális ápoló-gondozó intézmények fenntartói, intézményvezetői, illetve az intézmények szakmai munkatársai. Az esemény nagy sikerrel, az NFSZK Nonprofit Kft. TÁRS projektjének szervezésében, a TÁRS és MONTÁZS projektek együttműködésével valósult meg.

A szakmai rendezvény alkalmat adott a projektek összehangolt céljainak megismerésére, azok részletes bemutatására, valamint arra is, hogy a résztvevők tájékoztatást kapjanak arról, hogy milyen módszerek, eszközök segíthetnek a kommunikációjukban akadályozott emberekhez történő kapcsolódásban, emellett sor került a módszertani központokban elérhető szolgáltatások és a speciális kommunikációs eszközök kölcsönzési módjainak és használatának bemutatására is.

A programot megtisztelte jelenlétével az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára, Fülöp Attila, valamint az NFSZK Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Tóth Tibor, akik a résztvevőket külön is üdvözölték. Államtitkár úr köszöntőjében kiemelte, hogy „az országban jelenleg mintegy 70 – 90 000 ember küzd kommunikációs akadályokkal, ezért is példaértékűek az NFSZK-ban megvalósuló fejlesztések.”

Az interaktív szakmai műhelyen lehetőség volt a kérdésfeltevésre, valamint a speciális kommunikációs eszközök gyakorlati kipróbálására a résztvevők nagy örömére.

A győri találkozó az országban több helyen megvalósuló régiós szakmai műhelysorozat egyik állomása volt. A szakmai eseménysorozat tartalmilag a kiváltási folyamatban érintett intézményi körben dolgozó szakemberek igényei mentén került kialakításra, mely kulcsa a program sikerességének. A program november 14-én Szegeden folytatódott nagy sikerrel.

A győri regionális szakmai műhelyről való további híradást az alábbi linken olvashatják:

https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-ugyekert-es-tarsadalmi-felzarkozasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/peldaerteku-fejlesztesek-a-fogyatekossaggal-elok-szamara?fbclid=IwAR248Vel5cZX0iOdfpdPk7i-sQmdHjIvQFGHRqQjfmR00s9lTESEShOamMU

További információk a projektről