Tapasztalati szakértők a fogyatékosságügyi tanácsadók képzésén

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK a MONTÁZS projekt keretében a fogyatékos személyek számára szükségleteikre reagáló, rendszerszerű szolgáltatásokat fejleszt és tesz hozzáférhetőbbé. A cél, hogy javuljon az érintettek életminősége, önálló életvezetési képességük, valamint társadalmi inklúziójuk.

A MONTÁZS projekt keretében 2018. év áprilisától kiépült az Információs és Koordinációs Pontok hálózata, ahol a fogyatékosságügyi tanácsadók országszerte 22 helyszínen adnak széleskörű tájékoztatást a különböző ellátásokról, támogatásokról, oktatásról vagy akár szabadidős tevékenységekről.

Az Info-pontokon dolgozó fogyatékosságügyi tanácsadók 3. csoportjának szóló 60 órás alapozó képzésébe becsatlakoztak a projekt keretében tanúsítványt szerzett tapasztalati szakértők is. A képzés egyes egységeiben bemutatták saját életüket, sikereiket, nehézségeiket, megküzdési stratégiáikat. A fogyatékosságügyi tanácsadók így egy életút bemutatásán keresztül megismerkedtek többek között a gyengénlátás és a támogatott döntéshozatal fogalmával is.

A projekt keretében tanúsítványt szerzett tapasztalati szakértők további, a projekt folyamán megvalósuló képzéseken fognak részt venni, hogy tapasztalataikkal segítsék a közszolgáltatásokban dolgozók munkáját.

További információk a projektről