Új életvezetési modell a pszichoszociális fogyatékkal élők számára a támogatott lakhatásban

oklevélEzúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. TÁMOP 5.4.5-11/01-2012-0001 projektjének keretében elkészült „Új életvezetési modell a pszichoszociális fogyatékossággal élők számára a támogatott lakhatásban” című tanulmányt. 

A tanulmány megszületését az indokolta, hogy a megkezdett kiváltási folyamatban két olyan intézmény vesz részt, amely pszichoszociális fogyatékossággal élő emberek ellátásával foglalkozik. A velük való közös munka során derült fény arra, hogy korlátozott módszertani bázis áll rendelkezésre az intézményben élők és dolgozók megfelelő felkészüléséhez, továbbá hiányosak azok a feltételek is, amelyek a támogatott lakhatási modell hatékony működtetéséhez szükségesek.

Tanulmányunk célja olyan változtatások kezdeményezése döntéshozói, végrehajtói, valamint intézményi és szakmai szinten egyaránt, amelyek elősegítik a pszichoszociális fogyatékossággal élő emberek önálló életvitelének megvalósulását a támogatott lakhatás keretei között.