Új kiadvánnyal bővült a „Jó gyakorlatok a foglalkoztatásban” sorozat

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését. Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez, és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogatnak a munkatársak. A most elkészült kiadványban a Regens Wagner Közhasznú Alapítvány foglalkoztatási jó gyakorlataival ismerkedhetnek meg az olvasók.

A Regens Wagner Közhasznú Alapítvány Balatonmáriafürdőn nyújt bentlakásos, átmeneti és nappali ellátást, valamint foglalkoztatást fogyatékkal élő személyeknek.

A foglalkoztatás elsődleges színtere az alapítvány által működtetett 30 szobás akadálymentes vendégház, ahol szobaasszonyi feladatokat látnak el a megváltozott munkaképességű dolgozók.

További tevékenységeik nagyon sokszínűek, úgymint: parkgondozás, kézműves termékek készítése, gyógynövénytermesztés, szőnyegszövés és egyéb bérmunkák. A termékek készítése során fontos szempont, hogy az piacképes és eladható legyen, így az előállított termékek értékesítése több csatornán történik.

Az intézmény széleskörű kapcsolati hálót épített ki. Elsőszámú partnere a helyi önkormányzat, akik azon túl, hogy igénybe veszik az alapítvány szolgáltatásait nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az intézmény lakóit a helyi közösség maximálisan megismerte és elfogadta.

A kiadvány letölthető innen.

A sorozat korábbi részeit itt találja.

További információk a projektről