Új tanulmánnyal bővült az SHF személyek lakhatási szolgáltatásainak hazai ígéretes gyakorlat gyűjteménye

Elérhetővé vált a TÁRS projekt Szolgáltatásfejlesztési Munkacsoportjának koordinálásával készült, magas támogatási szükségletű és súlyosan, halmozottan fogyatékos (SHF) személyek lakhatási szolgáltatásainak hazai ígéretes gyakorlat gyűjteményének harmadik tanulmánya is. Az új kiadvány a Mohács-Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthonának azon támogatott lakhatás szolgáltatását mutatja be, ahol az SHF/magas támogatási szükségletű célcsoportba tartozó személyek is élnek.

Ahogy arról februárban hírt adtunk, a TÁRS projekt „SHF személyek támogatott életvitelének kialakítását elősegítő modellprogramja” keretein belül elkészítette azokat a nemzetközi és hazai ígéretes gyakorlatokat tartalmazó tanulmányokat, amelyek a magas támogatási szükségletű és súlyosan, halmozottan fogyatékos (SHF) személyek lakhatási szolgáltatásainak kialakítására és működtetésére vonatkozó jó példákat mutatják be.

A sorban harmadik, most megjelenő utolsó ígéretes, hazai vonatkozású jó gyakorlat a Mohács-Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthonáról szól. Ez a tanulmány is nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy az SHF személyeket ellátó intézmények és szervezetek is tudják hasznosítani arra vonatkozóan, hogy miként lehet kialakítani, működetni SHF személyek számára támogatott lakhatást.

A Mohács-Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthona ígéretes gyakorlatát innen töltheti le:

https://fszk.hu/kiadvany/mohacs-kolked/

A nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat bemutató teljes cikket és ezzel együtt a többi jó gyakorlatot pedig itt éri el:

https://fszk.hu/hir/nemzetkozi-es-hazai-igeretes-gyakorlatok-bemutatasa/

A TÁRS projekt szakemberei bíznak abban, hogy az ígéretes gyakorlatok bemutatásával hozzájárulhatnak az SHF célcsoport közösségi életvitelének és ellátásának javításához és a szükségletekre reagáló lakhatási szolgáltatások kialakításához, többek között segítve az intézményi férőhelykiváltás folyamatát.

Az SHF tanácsadással kapcsolatos kérdéseiket továbbra is elküldhetik a kivaltas.shftanacsadas@fszk.hu e-mail címre, vagy telefonon is feltehetik azokat a +36-1-450-3230 (255-ös mellék) telefonszámon.

További információk a projektről