Újabb sikeres műhelysorozat és konzultációs lehetőség

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS projekt keretein belül lezajlott az a négyalkalmas regionális szakmai műhelysorozat, melynek középpontjában a támogatott lakhatáshoz kapcsolódó humánerőforrás-tervezés, térítési díj számítás gyakorlati megközelítése, valamint a kormányhivatali ellenőrzés szempontjainak bemutatása állt. A sikeres zalaegerszegi, debreceni és két budapesti szakmai rendezvény alkalmával, a résztvevők igényeire reagálva a TÁRS projekt egyéni konzultációs lehetőséget biztosít a továbbiakban.

A regionális szakmai műhelysorozatra az 50 férőhely feletti bentlakásos szociális ápoló-gondozó intézmények, kiemelten az EFOP-2.2.2. pályázói kör fenntartóit, intézményvezetőit, illetve az intézmények szakmai munkatársait invitálta a TÁRS projekt. Augusztus végén Zalaegerszegen és Debrecenben, szeptember elején pedig két alkalommal Budapesten magas résztvevő számmal zajlottak le a rendezvények.

A szakmai események célja – az intézményi igényeket alapul véve – a támogatott lakhatás szolgáltatáshoz kapcsolódó humánerőforrás-tervezés és térítési díj számítás gyakorlati példákkal való segítése, valamint a kormányhivatali ellenőrzések szempontjainak bemutatása volt.

A résztvevőket minden alkalommal a TÁRS projekt szakmai vezetője, Kiss Róza köszöntötte. Az előadók, Kolutácz Györgyné, a Mohács-Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthona intézményvezetője, Tóth Erzsébet, a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona intézményvezetője, valamint Sarkadi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Viktória” Egyesített Szociális Intézmény esetfelelős koordinátora voltak, akik több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a támogatott lakhatás működtetésében. Ennek köszönhetően több oldalról mutatták be a jól bevált intézményi gyakorlatokat és hasznos tanácsokat adtak, lemodellezve a humánerőforrás-tervezés és térítési díj számítás mindennapi gyakorlatát. Nagy Éva, a TÁRS projekt Szolgáltatásfejlesztési munkacsoportjának vezetője, valamint Réti Ferencné módszertani munkatárs a támogatott lakhatás hatósági ellenőrzésével kapcsolatban nyújtottak hasznos információkat az érdeklődőknek.

A szakmai fórum fontosságát és hasznosságát mutatja az az igény, miszerint a fenti témákban, a szakemberek kérésére a TÁRS projekt egyéni konzultációs lehetőséget is biztosít a továbbiakban.

További információk a projektről