Visszatekintés az októberi régiós szakmai műhelyekre

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202019 októberében újabb regionális szakmai műhelysorozat indult a TÁRS projekt szervezésében. A rendezvénysorozat az EFOP-2.2.2. pályázói körbe tartozó intézmények intézményvezetőinek, illetve szakmai munkatársainak igényeire reagált. Célja a támogatott lakhatás szolgáltatás működtetésével kapcsolatos gyakorlati ismeretek és az ehhez kapcsolódó dokumentációs csomagok átadása volt. Az interaktív rendezvény iránt nagy érdeklődés mutatkozott mind a négy helyszínen, Győrben, Kaposváron, Szegeden és Nyíregyházán is.

A műhelysorozaton a TÁRS projekt szakemberei bemutatták és átadták a támogatott lakhatás működtetéséhez alkalmazható dokumentum- és iratmintákat, valamint a szakmai módszertanok kivonatait is. A műhelynapokon bemutatott szakmai anyagok a mindennapi munka során felmerülő gyakorlati kérdésekre válaszolnak, és praktikus segítséget nyújtanak a támogatott lakhatás szolgáltatás bevezetéséhez, működtetéséhez. A dokumentációs csomag célcsoport-specifikusan került összeállításra, így külön készült dokumentációs- és iratminta a fogyatékos személyeket, valamint a pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg embereket ellátó intézmények számára. A rendezvényeken lehetőség volt az összesen több mint 200 főt számláló érdeklődő számára kérdésfeltevésre, a saját tapasztalatok továbbadására, valamint az elkészült módszertanokkal kapcsolatos visszacsatolásra. A TÁRS Projekt szakemberei a felmerülő szakmai kérdéseket megválaszolták és a visszajelzéseket örömmel fogadták. A regionális szakmai műhelyeken bemutatott szakmai anyagok papír alapon és elektronikus formában is átadásra kerültek a résztvevő szakemberek számára, akiknek aktivitását ezúton is köszönjük!

Az NFSZK Nonprofit Kft. számára nagy örömmel szolgált, hogy a szakmai események rendkívüli érdeklődés mellett, nagy résztvevőszámmal zajlottak le mind a négy helyszínen (Győrben, Kaposváron, Szegeden és Nyíregyházán).

További információk a projektről