IFKT GYIK 4. kérdés

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Kérdés: Az excel adatbázis kitöltésénél két intézménynek problémaként jelentkezett, hogy a lakók adatainak rögzítésénél nem engedi megnyitni a lakók fület. Mi az oka?

Válasz: A fájl megnyitását követően a felső sorban megjelenik egy figyelmeztetés, itt engedélyezni kell a makrók futtatását (tartalom engedélyezése). Csak ezt követően lehet az indítóképernyőn a megfelelő modult kiválasztani. Utána a lako_adatbevitel munkafüzeten lehet az adatokat rögzíteni. Az adatbázist kizárólag Microsoft Excel programmal szabad használni, más táblázatkezelőben nem működnek a makrók.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a módszertani útmutató tartalmaz egy Használati útmutató az Intézményi Férőhely Kiváltási Terv módszertan Excel adatbázisához c. fejezetet is, ebben képek is segítenek a megfelelő lépések megtételében. A makrók engedélyezéséről bővebb információt az Interneten is találsz, pl. itt: https://support.office.com/hu-hu/article/A-makr%C3%B3k-enged%C3%A9lyez%C3%A9se-%C3%A9s-letilt%C3%A1sa-az-Office-f%C3%A1jlokban-12b036fd-d140-4e74-b45e-16fed1a7e5c6.