IFKT GYIk 6. kérdés

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

Kérdés:

Mi a módja annak, hogy az intézmény aktív támogatást kapjon az excel kezeléséhez, kitől kaphatják meg azt, milyen feltételekkel?

 

Válasz:

Az intézmények  a tematikus tájékoztató napokon kaphattak felkészítést az Excel adatbázis használatára. Ezen kívül rendelkezésre áll a módszertan egyes téma területein belül a felmérésekre, adatgyűjtésekre vonatkozó bőséges elméleti és gyakorlati ismeret, kitöltési és használati útmutatók – ezekben nem csak technikai segítséget, hanem a kérdések értelmezéséhez is találnak segítséget:

IFKT módszertani útmutató

Külön útmutató van az Excel adatbázishoz:

Letölthető excel adatbázis útmutató

Magának az Excelnek a használatát még rövidebben összefoglalja a mellékelt előadás.

Konkrét kérdéseket az intézményi koordinátor tud erre a címre: (ifkt@kezenfogva.hu) eljuttatni, de jönnek kérdések közvetlenül az intézményektől is. Várhatóan szeptember közepén ismét lesznek tematikus tájékoztató napok, szerintem nincs akadálya, hogy ezen is részt vegyenek, ha szükségesnek érzik.

Összefoglalóan a módszertan megismerését követően az intézményi koordinátor segítségével tudják használni a módszertant, konkrét kérdésekben ezen az e-mail címen kaphatnak segítséget a koordinátoron keresztül.