719041/3 Sérülés-specifikus kommunikáció, azaz a fogyatékos emberekkel történő kommunikáció és bánásmód eszközei -Budapest

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
719041/3
A megítélt továbbképzési pontérték
8 pont
A képzés óraszáma
8 óra
A képzés költsége
térítésmentes
Jelentkezési határidő
Lejárt

719041/3 Sérülés-specifikus kommunikáció, azaz a fogyatékos emberekkel történő kommunikáció és bánásmód eszközei -Budapest

A képen EU2020 logó és a montázs program neve és azonosítója szerepel.

Továbbképzési tanfolyam engedélyszáma: 20/M/2018/796

Továbbképzési csoport azonosítószáma: 719041/3

Továbbképzési tanfolyam célja: 

Belügyi szerveknél dolgozó munkatársak felkészítése fogyatékosságügyi alapismeretekből, a gördülékeny kommunikációra és bánásmódra. A továbbképzés további céljai, hogy a képzés során a résztvevő megismerje és alkalmazni tudja a sérülés-specifikus kommunikációs technikákat.

Továbbképzési tanfolyam célcsoportja: A Belügyminisztérium irányítása alá tartozó belügyi szervek hivatásos állományú tagjai, akik munkájuk során kapcsolatba kerülhetnek fogyatékos emberekkel.

A képzés során megszerezhető kompetenciák: A továbbképzésben résztvevők ismeretet szereznek

  • a fogyatékossági csoportokról (látás-, hallás- mozgássérült, autizmussal élő, beszéd- és nyelvi fogyatékos, pszicho-szociális fogyatékos)
  • az adott fogyatékossági csoport jellemzőiről, velük történő kommunikációról, bánásmódról, az esetlegesen felmerülő jogi problémákról és azok kezeléséről.
  • a továbbképzésbe épített helyzetgyakorlatok révén a képzésben résztvevők képesek lesznek munkakörnyezetükre adaptálni a megszerzett ismereteket, mely lehetővé teszi a könnyű elsajátítást és alkalmazhatóságot.

Képzési idő: összesen:  8 óra; ebből elmélet: 2 óra ebből gyakorlat: 6 óra

Képzési nap(ok): 2019.11.05.

A képzési program órarendje innen letölthető.

Továbbképzési tanfolyam helyszíne: Budapest, a pontos helyszín szervezés alatt, a jelentkezés lezárulta után a leendő résztvevők elektronikus értesítést kapnak a helyszínnel és a továbbképzéssel kapcsolatosan.

Tananyagegységek megnevezése, célja:

1. A fogyatékossági csoportok és jellemzőik, sajátosságaik

A tananyag célja, hogy a résztvevők ismeretet kapjanak a fogyatékosságtudományi modellekről és alapelvekről konkrét példák által. További cél, hogy a résztvevők megismerjék a fogyatékossági csoportokat és jellemzőiket, sajátosságaikat.

2. Sérülés-specifikus kommunikációs alapismeretek és bánásmód

A tananyag célja, hogy a résztvevők információt kapjanak az adott fogyatékossági csoportokkal történő kommunikációról, bánásmódról. A képzésen sor kerül a látássérüléssel, a hallássérüléssel, a mozgássérüléssel, a beszéd- és nyelvi fogyatékossággal, az autizmussal, az értelmi fogyatékossággal (intellektuális képességzavar) és a pszicho-szociális fogyatékossággal kapcsolatos kommunikációs alapismeretek bemutatására saját élményű tapasztalatszerzés alapján.

Minimális csoportlétszám: 10 fő

Maximális csoportlétszám: 20 fő

A továbbképzés pontértéke: 8 pont

A képzésen való részvétel díja:

A képzésen való részvétel a résztvevők számára térítésmentes, mely az FSZK Nonprofit Kft.  és az Európai Unió támogatásából megvalósuló EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „MONTÁZS – A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című kiemelt projekt keretein belül kerül megtartásra.

A résztvevőknek utazási költséget nem áll módunkban téríteni, étkezési és szállási lehetőséget nem áll módunkban biztosítani.

A jelentkezés menete:

Jelentkezni a lenti linken kitöltött elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Regisztrációs határidő: 2019.10.01. 14:00-ig

Az FSZK Nonprofit Kft. kizárólag a megadott határidőig beérkezett jelentkezéseket tudja befogadni, ugyanakkor a jelentkezés befogadása nem jelent automatikus felvételt.  

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Kovács Anett várja a kovacs.anett@fszk.hu email címen, vagy a +36-20 3812-988 telefonszámon.

Jelentkezési lap

Sajnáljuk, erre a képzésre már nem tud jelentkezni.