719063/2 Egészségfejlesztési Irodák szakemberei részére felkészítés a fogyatékos emberek egészségállapotának fejlesztésére /Budapest/

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
719063/2
A megítélt továbbképzési pontérték
20 pont
A képzés óraszáma
8 óra
A képzés költsége
térítésmentes
Jelentkezési határidő
Lejárt

Továbbképzési tanfolyam engedélyszáma: SZTK-A-61831/2018

Továbbképzési csoport azonosítószáma: 719063/2

Továbbképzési tanfolyam címe:

Egészségfejlesztési Irodák szakemberei részére felkészítés a fogyatékos emberek egészségállapotának fejlesztésére

Továbbképzési tanfolyam célja:

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők ismeretet szereznek a fogyatékos emberek egészségstátuszáról, valamint az Egészségfejlesztési Irodák szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges egyenlő esélyű hozzáférési szempontrendszerről. A résztvevők megismernek adaptált Egészségfejlesztési programokat, melyek célcsoportjai a fogyatékos személyek. A továbbképzésen a résztvevők bővebb ismeretet szereznek a függőségek és fogyatékosság témákban.

Továbbképzési tanfolyam célcsoportja: 

1 FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS
2 GYERMEK ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS
12 VÉDŐNŐI ELLÁTÁS
13 KÖZEGÉSZSÉGÜGY ÉS NÉPEGÉSZSÉGÜGY
14 EGÉSZSÉGÜGYI MENEDZSMENT
15 REHABILITÁCIÓS ÉS ÉLETVEZETÉST TÁMOGATÓ
16 DIETETIKA
17 TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT

Továbbképzési idő: összesen 8 óra

Továbbképzési nap: 2019.11.19.

A továbbképzési program órarendje innen letölthető.

Továbbképzési tanfolyam helyszíne:

Budapest, a pontos helyszín szervezés alatt, a jelentkezés lezárulta után a leendő résztvevők elektronikus értesítést kapnak a helyszínnel és a továbbképzéssel kapcsolatosan.

Tanegységek megnevezése, célja:

  1. Egészségfejlesztési Irodák szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges egyenlő esélyű hozzáférési szempontrendszerről: Az előadás célja, hogy a résztvevők megismerjék a fogyatékos emberek egészségállapotával kapcsolatos helyzetet a népegészségügyi mutatók tükrében, a kapcsolódó hiányosságokat, a rájuk irányuló prevenciós tevékenység gátló vagy nehezítő tényezőit.
  2. Fogyatékos személy kliensként történő megjelenése és fogadása az Egészségfejlesztési Irodákban: Az előadás célja, hogy a résztvevők megismerjék az egészségfejlesztési irodák tevékenységeihez kapcsolódó fogyatékosságügyi alapismereteket. Az előadás során feldolgozásra kerülő különböző fogyatékossági területek: a hallás-, a látás-, a mozgássérülés, a beszédfogyatékosság, az értelmi fogyatékosság, az autizmus, a pszichoszociális fogyatékosság, a halmozottan sérülés.
  3. Adaptált Egészségfejlesztési programok a fogyatékos személyek számára: Az előadás célja, hogy a résztvevők megismerjék az egyenlő esélyű hozzáférést biztosító rendezvények pl. sport, ismeretterjesztő programok, életmódklubok szervezési alapelveit, gyakorlati technikáit.
  4. Fogyatékos személyeknek szóló egészségfejlesztő programok kidolgozása: Az előadás célja, hogy a képzésen résztvevők aktív bevonásával ismereteket biztosít a fogyatékos személyek számára kidolgozható egészségfejlesztési programok témaköreiről, célzott módszereiről. Az előadás során a résztvevők ismeretet szereznek a támogatott lakhatásban élő fogyatékos emberek bevonási lehetőségeiről.
  5. Függőségek és fogyatékosság:Az előadás célja, hogy bemutassa a fogyatékossági állapot és a különböző függőségek kialakulásának, kezelésének lehetőségeit. A résztvevők megismerik az egyes fogyatékossági csoportokhoz kapcsolód függőségi veszélyeket, azok kialakulásának lehetséges okait, körülményeit.

 

Minimális csoportlétszám: 12 fő

Maximális csoportlétszám: 20 fő

Az elméleti továbbképzés pontértéke: 20 pont

A képzésen való részvétel díja:

A képzésen való részvétel a résztvevők számára térítésmentes, mely az NFSZK Nonprofit Kft. és az Európai Unió támogatásából megvalósuló EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „MONTÁZS – A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című kiemelt projekt keretein belül kerül megtartásra.

A résztvevőknek utazási költséget nem áll módunkban téríteni, étkezési és szállási lehetőséget nem áll módunkban biztosítani.

A jelentkezés menete:

  1. Elektronikus jelentkezési lap – itt a honlapon kell kitölteni, és letöltés után postai úton meg kell küldeni.

 

Regisztrációs határidő:

2019.10.14. 15:00-ig

Postai beérkezési határidő:

2019.10.21.

Postai cím:

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK Nonprofit Kft.)

Budapest, 1138 Budapest, Váci út 191.

A borítékra kérjük, írják rá: 719063/2 (a képzési program azonosító száma)

Az NFSZK Nonprofit Kft. kizárólag a megadott határidőig beérkezett jelentkezéseket tudja befogadni, ugyanakkor a jelentkezés befogadása nem jelent automatikus felvételt. A jelentkezési határidő lejárta után elektronikus levélben értesítjük a jelentkezőket.

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Kovács Anett várja a kovacs.anett@fszk.hu email címen, vagy a +36-20 3812-988 telefonszámon.

Jelentkezési lap

Sajnáljuk, erre a képzésre már nem tud jelentkezni.