720022/2 – Fogyatékos személyek felkészítése tapasztalati szakértői tevékenység gyakorlására

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
720022/2
A képzés óraszáma
30 óra
A képzés költsége
térítésmentes
Jelentkezési határidő
Lejárt

Képzési program megnevezése: Fogyatékos személyek felkészítése tapasztalati szakértői tevékenység gyakorlására

Képzési program engedélyszáma: E-000892/2014/D018

Képzési csoport azonosítószáma: 720022/2

Képzési program célja: A tapasztalati szakértői tevékenységhez szükséges szemléletformálási, kommunikációs,  ismeret átadási kompetenciák fejlesztése. A képzési program során a majdani tapasztalati szakértők megismerkednek a saját élethelyzetek bemutatási módjaival. Továbbá értékelő módon visszajelzést adnak a prezentált speciális kommunikációs helyzetekkel és megoldásokkal kapcsolatosan.

Képzési program célcsoportja: A tapasztalati szakértői tevékenység gyakorlására kellően nyitott és motivált fogyatékos személyek.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

  • A résztvevő ismerje a teljes képzési programot.
  • Képes legyen a tapasztalati szakértő munkakör jelentőségét megismerni.
  • A résztvevő elsajátítja a szakmai feladat fortélyait.
  • Ismeri és alkalmazza a gyakorlatban a szemléletformálással és csoportvezetéssel kapcsolatos kompetenciákat.
  • Megismeri a folyamatkövetés, a véleményezés fogalmát, feladatelemeit, lehetséges módszereit, javaslatait és visszajelzés nyújtásának módjait és dokumentálását.

Bekapcsolódási feltételek:

Iskolai előképzettség: általános iskola

Előírt gyakorlat: 2 év tréneri gyakorlat

Képzési idő: összesen 30 óra, ebből elmélet 9 óra, gyakorlat 21 óra

Képzési napok:

2020.10.30.

2020.11.06.

2020.11.13.

2020.11.20.

2020.11.27.

A képzési program órarendje itt elérhető.

Képzési program helyszíne: Net-média Alapítvány: 1134 Budapest, Csángó utca 9.a.

Maximum hiányzás: a képzési idő 10 %-a, azaz 3 óra

Tananyagegységek megnevezése, célja: 1. Tapasztalati szakértő munkájához kapcsolódó szerepkörök, feladatok és célok A képzési program alapvető célja, hogy a képzésben résztvevő célorientáltan megismerje a munkájához kapcsolódó szerepköreit, feladatait.

2. A tapasztalati szakértő szemléletformálással és csoportvezetéssel kapcsolatos feladatai Tapasztalati szakértők felkészítése a fogyatékosságügy bemutatására a saját tapasztalatok mentén, valamint a leendő résztvevők személyes készségeire és képességeire alapozott érzékenyítő feladatok vezetésére.

3. A tapasztalati szakértő véleményezési feladatai A résztvevők felkészítése az általuk használt sérülésspecifikus kommunikáció mások által történő alkalmazási folyamatának követésére, szükség esetén fejlesztésére.

4. Megszerzett ismeretek a gyakorlatban A képzés során megszerzett ismeretek gyakorlatba ágyazott alkalmazási képességének felmérése.

Maximális csoportlétszám: 12 fő

A képzési program zárása: Gyakorlati zárás: Kidolgozott és megvalósított tapasztalati szakértői feladat és dokumentálás prezentálása a résztvevő által relevánsnak ítélt kommunikációs formában.

Tanúsítvány kiadásának feltétele:

  • A résztvevő a megengedett hiányzás mértékét nem lépte túl.
  • Megfelelt minősítéssel teljesítette a záró feladatot.
  • Kitöltötte az elégedettség mérő kérdőívet, illetve a felnőttképzési szerződést, amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, úgy a résztvevő számára kiadható a képzés elvégzéséről szóló tanúsítvány.

A képzésen való részvétel a résztvevők számára térítésmentes.

A résztvevőknek utazási költséget téríteni és szállás lehetőséget biztosítani nem áll módunkban. A képzés során étkezési lehetőséget nem biztosítunk.

A jelentkezés menete:

Kérjük, hogy jelentkezés benyújtása előtt olvassa el a képzési programjainkkal kapcsolatos általános tájékoztatónkat!

Jelentkezni a lenti linken kitöltött elektronikus jelentkezési lap kitöltésével és a visszaigazoló e-mail kinyomtatott, aláírt példányának, valamint a további jelentkezési dokumentumok (visszaigazoló e-mail, önéletrajz, végzettséget igazoló dokumentum másolata) postai úton való beküldésével lehet.

Regisztrációs határidő: 2020.10.15. 12:00-ig Postai beérkezési határidő: 2020.10.20.

A jelentkezéseket beérkezési sorrend alapján bíráljuk el. Kérjük, hogy tartsák be ezt a határidőt, mert az ezután beérkezett dokumentumokat nem tudjuk az érvényes jelentkezés részeként elfogadni.

Postai cím: Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK Nonprofit Kft.) 1138 Budapest, Váci út 191. A borítékra kérjük, írják rá 720022/2 (a képzési program azonosító száma)

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Kovács Anett várja a kovacs.anett@nfszk.hu email címen, vagy a +36-20 3812-988 telefonszámon.

Jelentkezési lap

Sajnáljuk, erre a képzésre már nem tud jelentkezni.