Fejlesztési területek, lehetőségek a fejlesztő nevelés-oktatásban, azok beépülése a tanulási folyamatokba

Ez egy lezárult képzés!

Képzés azonosító száma
718081/22
A képzés óraszáma
6 óra
A képzés költsége
10.000 Ft+ÁFA/fő, azaz Bruttó 12.700 Ft/fő
Jelentkezési határidő
Lejárt

Fejlesztési területek, lehetőségek a fejlesztő nevelés-oktatásban, azok beépülése a tanulási folyamatokba

Célja a tanulási formák kiválasztásához szükséges szempontok megismerése, ezek alkalmazása a fejlesztő nevelés-oktatás során. Megismerni azokat a szempontokat, melyek segítenek az egyéni szükségletekre épülő tanulási tevékenységek tervezésében és kivitelezésében, az individuális és csoportos tevékenységek alkalmazásának egyensúlyában, igazodva a jelenlegi közoktatási környezet adta lehetőségekhez. A résztvevők esettanulmány bemutatásán keresztül ízelítőt kapnak a fejlesztő nevelés-oktatás tevékenységeinek tervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges alapvető módszertani ismereteiről.

Tartalma

  1. Az egyéni szükségletek megismerésének lehetséges módszerei. Rövid áttekintése a jelenleg használatos felmérő eszközök tárházának, a megfigyelés módszerinek. Az eredmények rögzítése és feldolgozása, felhasználása. A feladatanalízis módszere.
  2. Az egyéni fejlesztési és támogatási terv, fejlesztési területekre lebontott, elkészítésének célja a súlyos-halmozott fogyatékos tanulók esetében. A fejlesztési területek célkitűzései, rövid és középtávú célok megfogalmazása, ezek kontextusai.
  3. A team-szemlélet gyakorlati alkalmazása az állapot felmérés és célkitűzések folyamatában.
  4. Az eredmények beépítése a mindennapi tevékenységek tervezésébe, valamint kivitelezésébe. Mit és hogyan tanítsunk akkor, ha igazodni szeretnénk minden tanuló egyéni szükségletéhez, egy igen heterogén összetételű tanulócsoport esetében? Hogyan szervezzük meg a napirendet, hetirendet? Hogyan építsük be a tervezett célokat az egyéni fejlesztő foglalkozásokba és hogyan a csoportos foglalkozásokba? A környezet – személyi és tárgyi feltételek hozzárendelése.

Feldolgozás formái

  • A témák feldolgozása egy tanulócsoport bemutatásán keresztül történik.
  • Az első és második pontban felvázolt tartalom előadás formájában kerül bemutatásra. Célja, a felmérés, és a terv/program készítés alapelveinek áttekintése, összefoglalása.
  • Az esettanulmányban lévő tanulók számára rövid és középtávú célok megfogalmazása, csoportos formában, megadott szempontok felhasználásával.
  • Előadás a tervezés folyamatának lépéseiről, valamint a tanulási formák kiválasztásának szempontjairól, azok jellegzetességeiről az adott célcsoport esetében.
  • Mintatervek feldolgozása csoportos formában, javaslatok megfogalmazása.

A program időtartama

Időpont:
2018. október 05.

Időtartama:
6 óra*, 9.30 órától 15.30 – ig

(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Helyszín:
1138 Budapest, Váci út 191. II. emelet

Részvételi díj:
10.000 Ft+ÁFA/fő, azaz Bruttó 12.700 Ft/fő

Jelentkezési határidő:
2018. október 4.

A jelentkezés a részvételi díj beérkezésével válik érvényessé, utalási információk:

Kedvezményezett neve: FSZK Nonprofit Kft.
Számlavezető bank: Magyar Államkincstár
Számla száma: 10032000-00322472-00000017

Közlemény: résztvevő neve és az alábbi kód: 718081-22

A befizetett részvételi díjról számla kerül kiállításra, amelyet a látogatási igazolással együtt a felkészítő napon adunk át a résztvevőknek.

A jelentkezéseknél beérkezési sorrend is van, ezért, amennyiben a jelentkező a maximum létszám elérése miatt nem tud részt venni a programon, az előzetesen átutalt részvételi díj visszautalásra kerül.

Jelentkezési feltétel:
nincs; elsősorban gyógypedagógusok, konduktorok, a fejlesztő nevelés-oktatásban dolgozó fejlesztésben résztvevő szakemberek számára ajánljuk.

Létszám:
10-16 fő

 

Gyakran ismételt kérdések a képzéssel kapcsolatban

Jelenleg nincsenek feltett kérdések.

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Hancz Gabriella várja a hancz.gabriella@fszk.hu email címen, vagy a +36307567187 telefonszámon.

Jelentkezési lap

Sajnáljuk, erre a képzésre már nem tud jelentkezni.