Komplex kiváltási szükségletfelmérés (EKISz2 és EKKiFeT) GYIK 3. kérdés

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Kérdés: Az EKISz2 Adatrögzítő rendszer több számítógépre is telepíthető és a végén összefésülhető az adattábla egy számítógépen?

Válasz: Az adatrögzítő rendszer a kiváltásban résztvevő intézmények egy-egy telephelyén, telephelyenként egy, Microsoft Windows operációs rendszert futtató számítógépre telepíthető. Az Adatrögzítő rendszer célja, hogy egységesen, egy adatbázisban tegye lehetővé a lakók adatainak elérését és nyomonkövetését. Ezért nem javasoljuk, hogy több számítógépre is telepítsék a programot, azonban rendszeroldalról ennek nincs akadálya. Amennyiben szükséges, a rendszer másik számítógépre áttelepíthető.

Abban az esetben, ha a telepítés több számítógépre történik, akkor az egyes számítógépeken tárolt adatok egy adatbázisba a későbbiekben nem összemásolhatóak.

Más típusú megoldás lehet azonban arra, hogy munkaszervezési szempontok miatt egyszerre több munkatárs is dolgozhasson az adatrögzítő rendszerben: Amennyiben az Adatrögzítő rendszert tartalmazó mappát megosztott meghajtón lévő mappában helyezik el, úgy az ehhez a számítógéphez csatlakozó számítógépeken párhuzamosan is elindítható a program. Ebben az esetben arra ügyeljenek, hogy ugyanazzal a lakóval nem tudnak egyszerre több gépen dolgozni, mert valamely felhasználó módosítása elveszik. Annak nincs akadálya, hogy más-más lakóval, de ugyanabban az Adatrögzítőben egy időben több gépen dolgozzanak.