Komplex kiváltási szükségletfelmérés (EKISz2 és EKKiFeT) GYIK 7. kérdés

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Kérdés: Az EKISz2 Adatrögzítő rendszert milyen módon és kitől lehet igényelni az intézmények számára?

Válasz: Az EKISz2 Adatrögzítő rendszert azon kiváltásban résztvevő intézményekhez juttattuk el, amelyek egyes munkatársai részt vettek a Komplex kiváltási szükségletfelmérést végző munkatársak szakmai felkészítése című, T-05-037/2017 számú továbbképzésen. Az intézmények az Adatrögzítő rendszert CD-re írva, elektronikus formátumban kapták meg. Az Adatrögzítő rendszer Dokumentumtár menüpontja alatt valamennyi módszertani kötet, adatkezelési nyilatkozat és adatkezelési szabályzat minta, valamint a felméréshez és tervezéshez szükséges sablonok megtalálhatóak. A CD a szoftvert tartalmazó mappa mellett külön dokumentumként, a telepítés előtt jól hozzáférhetően tartalmazza az Adatrögzítő rendszer Felhasználói kézikönyvét is (melyet papír alapon is megkaptak az intézmények).

A Módszertanhoz kapcsolódó, annak egyik eszközéül szolgáló Adatrögzítő rendszert tartalmazó CD-t tehát – az adatvédelemre vonatkozó jogi szabályozás, valamint a szerződéses és garanciális feltételek biztosítása okán – a kiváltást pályázati úton megvalósító intézményi telephelyek vezetőihez juttattuk el. Azonban, amennyiben más telephely (melynek munkatársai az alkalmazásra feljogosító képzést elvégezték) is szeretné alkalmazni a Módszertant, ők írásban jelezzék igényüket az ekisz2szakmaitamogatas@kezenfogva.hu mail címen.