Komplex kiváltási szükségletfelmérés (EKISz2 és EKKiFeT) GYIK 8. kérdés

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Kérdés: A lakók rögzített vagy importált adatai közül mely adatok módosíthatóak?

Válasz: Az adatrögzítő rendszerben mind az importálást követően, mind később a lakóra vonatkozó valamennyi adat módosítható (akár a név mezőbe írt adat is módosítható). Az adatrögzítő rendszer a korábbi módosításokat megőrzi és a Lakó menüpont alatt a lakó neve mellett a Részletes adatlap nézetben a korábban mentett adatlapok megtekinthetők. A Felhasználói kézikönyv 2.6.2. Részletes adatlap, korábban rögzített adatok elérése, lakó adatainak módosítása cím alatt részletes útmutatást találnak az előzmények eléréséhez (2.6.2.1. Előzmények megtekintése; 50. és 51. Képernyőfotó).

Az előzmények, tehát a korábban mentett adatok megtekintéséhez először meg kell adni a megtekinteni kívánt időpontot. Amennyiben a megadott dátumkor nem álltak rendelkezésre adatok, a rendszer a legkorábbi rendelkezésre álló adatokat mutatja a dátum megjelenítésével (amennyiben a felhasználó a 02.02-i állapotot szeretné látni, azonban csak 03.05-től vannak egyáltalán adatok a lakóról a rendszerben, akkor azt jeleníti meg, vagyis a megadott dátumhoz legközelebbi legelső adatokat).

  1.  képernyő –Előzmények megtekintéséhez a megtekinteni kívánt dátum megadása

A korábbi adatok megtekintésekor az oldal tetején megadott dátumkor aktuális állapotban látjuk a lakó adatait, beleértve a Készségleltár, Kockázatok listája, Készségprofil nézetet is. A Tervek nézetben azonban mindig a rendszerbe aktuálisan feltöltött dokumentumok láthatók, hiszen itt a papír alapon elérhető dokumentumokat vagy szövegszerkesztő programban mentett fájlokat tudjuk tárolni.