Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára

Pályázat kódja
LSER2018
A pályázat beadási határideje

NYERTES LISTA

LSER2018

Hirdetés dátuma: 2018.08.28.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára” – LSER2018 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkára az értékelő bizottság javaslata alapján az alábbi pályázatokat támogatja:

Pályázati kódszám

Pályázó neve Elemi rehabilitációs Központ neve Ellátási terület

Támogatási összeg (Ft)

LSER2018/1 Fehér Bot Alapítvány  Fehér Bot Alapítvány Elemi Rehabilitációs Központja Hajdú-Bihar, Szabolcs- Szatmár-Bereg Megye         13 000 000 Ft
LSER2018/2 Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete Látássérültek Nyugat-Dunántúli Regionális Rehabilitációs Központja Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala Megye         13 000 000 Ft
LSER2018/3 Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete JNSZMVAKOK Elemi Rehabilitációs Központ Jász-Nagykun-Szolnok megye         11 000 000 Ft
LSER2018/4 Kreatív Formák Alapítvány Dél-alföldi Elemi Rehabilitációs Központ Csongrád megye, Békés megye, Bács-Kiskun megye         16 200 000 Ft
LSER2018/5 Siketvakok Országos Egyesülete Siketvakok Országos Egyesületének rehabilitációs központja Országosan siketvak személyek ellátása         15 000 000 Ft
LSER2018/6 Látássérültek Észak-magyarországi Regionális Elemi és Foglalkoztatási Rehabilitációs Központja Alapítvány Észak-magyarországi Látássérült Rehabilitációs Központ Borsod-Abaúj-Zemplén megye         10 000 000 Ft
LSER2018/7 Ki-Látás Közhasznú Alapítvány Kilátás Elemi Rehabilitációs Központ Baranya megye,
Somogy megye
Tolna megye
        15 600 000 Ft
LSER2018/8 Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete Szem(l)életmód Rehabilitációs Központ Budapest és Pest Megye         16 200 000 Ft

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére
a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

„Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára”
(kód: LSER2018) címmel

A pályázat meghirdetésének napja: 2018. június 4.

Társaságunk az LSER2018 pályázat kapcsán Információs napot tart 2018. június 14-én!
Regisztrálni az alábbi linken lehet:

Információs nap regisztrációs link

A pályázat hivatkozási száma

LSER2018

A pályázat kiírója

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.

A pályázat célja, célcsoportja

A pályázati program célja az elemi rehabilitációs jogszabály elfogadásáig az átmeneti időszakra az elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása és a készülő jogszabály alapján a szolgáltatás átszervezése.

A pályázati program célja továbbá a látássérült személyek számára nyújtott elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosításához szükséges feltételek megteremtése, a szolgáltatás folyamatos működésének biztosítása. Az elemi rehabilitációs szolgáltatás újratervezése, a működési feltételeik újraszervezése.

Közvetlen célcsoport: látássérült személyek számára elemi rehabilitációs szolgáltatást működtető vagy létrehozni kívánó nem állami, nem egyházi szervezet.

Közvetett célcsoport: elemi rehabilitációs szolgáltatásban részesülő fogyatékos személyek.

Támogatható programok, a támogatás mértéke

A pályázaton vissza nem térítendő működési támogatás nyerhető el. A pályázathoz önerő biztosítása nem kötelező.

A pályázó egy-egy ellátási területre pályázik, ahol elemi rehabilitációs szolgáltatást biztosít. Támogatott program az elemi rehabilitációs szolgáltatás népszerűsítése, szakmai konzultációk és rendezvények, a szolgáltatás fejlesztése is.

A pályázati program keretén belül pályázni lehet 18 megyei, 1 főváros és pest megyei ellátási terület és 1 siketvak személyek elemi rehabilitációs szolgáltatás országos ellátására. A szolgáltatás szempontjából elsődleges cél a regionális szolgáltatási rendszer kiépítése, így régiónként maximum két szolgáltató támogatható. Összesen 14 elemi rehabilitációs szolgáltatás és egy speciális célcsoport ellátása valósulhat meg.

A Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza azokat a költségtípusokat, amelyekre támogatás igényelhető. Nem lehet olyan tételekre támogatást igényelni, melyek finanszírozása állami vagy egyéb más forrásból megtörténik.

A program forrása

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 110 000 000 Ft, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pályázat kiírója között létrejött 18170/2018 számú együttműködési megállapodás biztosít.

Önrész vállalása nem feltétel.

A pályázati útmutató tartalmazza azokat a költségtípusokat, amelyekre támogatás igényelhető.

Támogatásban részesíthetők köre, beadható pályázatok száma

Az alábbi – Magyarországon nyilvántartásba vett – szervezetek:

  • Egyesület, alapítvány (GFO 529, 569) – a párt, a szakszervezet és a kölcsönös biztosító egyesület kivételével –
  • Nonprofit Kft. (GFO 572)
  • Közalapítvány (GFO 561, 562)
  • Szövetség (GFO 515, 516, 517, 521, 522, 523)

A pályázatot a fenntartó nyújtja be a Lebonyolítóhoz. Ha a fenntartó a pályázat benyújtásakor még nem működtet elemi rehabilitációs szolgáltatást, a pályázat benyújtásával vállalja – annak pozitív elbírálása esetén – a szolgáltatás létrehozását és működtetését.

Egy pályázó (fenntartó) kizárólag 1 pályázatot nyújthat be.

Előnyt élveznek azok a pályázók, akik

  • a pályázat beadásakor már bizonyítottan elemi rehabilitációs szolgáltatást működtetnek
  • regionális ellátást biztosít a pályázó, azaz a régió minden megyéjére tervez szolgáltatást

A pályázat nyilvános.

A pályázati program megvalósítási időszaka

A megvalósítási időszak 2018. október 1-től 2019. szeptember 30-ig tart.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk

Pályázni kizárólag a Pályázati adatlap számítógéppel, magyar nyelven történő kitöltésével, illetve a Pályázati Útmutatóban meghatározott kötelező mellékletek beküldésével lehet.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a Pályázati Felhívást és a Pályázati Útmutatót!

Benyújtási határidő: 2018. július 16.
Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amelyet az adott napon (vagy ünnepnap esetén az azt követő első munkanapon) postára adnak. A postára adás tényét a dátumbélyegző igazolja.

A pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani a következő címre:
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája
1138 Budapest, Váci út 191.
A borítékra írják rá a pályázat kódszámát! (LSER2018)

További információ:

FSZK Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája
E-mail: lser2018@fszk.hu

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket kizárólag e-mailben lehet feltenni. Hivatalos válasznak az e-mailen keresztül adott válaszok minősülnek.

A lényeges, információtartalommal bíró kérdések, illetve a rájuk adott válaszok a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül a www.fszk.hu honlapon jelennek meg a Gyakran Ismételt Kérdések között.

Sikeres pályázást kívánunk!

Giflo H. Péter

A pályázattal kapcsolatos hírek