Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára 2019

Pályázat kódja
LSER2019
A pályázat beadási határideje

NYERTES LISTA

meghirdetés dátuma: 2019.08.21.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett „Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára” – LSER2019 című pályázati programra beérkezett pályázatok bírálata a Pályázati útmutatóban foglaltak szerint megtörtént.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkára az értékelő bizottság javaslata alapján az alábbi pályázatokat támogatja:

Pályázati kódszám

Pályázó neve Elemi rehabilitációs Központ neve Ellátási terület

Támogatási összeg (Ft)

LSER2019/1 Kreatív Formák Alapítvány Dél-alföldi Elemi Rehabilitációs Központ Csongrád megye, Békés megye, Bács-Kiskun megye        17 960 000 Ft
LSER2019/2 Fehér Bot Alapítvány  Fehér Bot Alapítvány Elemi Rehabilitációs Központ Hajdú-Bihar megye, Szabolcs- Szatmár-Bereg megye        13 160 000 Ft
LSER2019/3 Látássérültek Észak-magyarországi Regionális Elemi és Foglalkoztatási Rehabilitácios Központja Alapítvány Észak-magyarországi Látássérült Rehabilitációs Központ Borsod-Abaúj-Zemplén megye        11 000 000 Ft
LSER2019/4 Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete JNSZMVAKOK Elemi Rehabilitációs Központ Jász-Nagykun-Szolnok megye        12 000 000 Ft
LSER2019/5 Totem Alkotó Műhely  Látássérültek Nyugat-Dunántúli Rehabilitációs Központja Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye        13 160 000 Ft
LSER2019/6 Siketvakok Országos Egyesülete Siketvakok Országos Egyesületének rehabilitációs központja Siketvak személyek országos ellátása        19 120 000 Ft
LSER2019/7 Ki-Látás Közhasznú Alapítvány Ki-Látás Elemi Rehabilitációs Központ Baranya megye,
Somogy megye
Tolna megye
       16 480 000 Ft
LSER2019/8 Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete Szem(l)életmód Rehabilitációs Központ Budapest és Pest Megye        20 920 000 Ft

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

„Elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása látássérült személyek számára” 2019
(kód: LSER2019) címmel

A pályázat meghirdetésének napja: 2019. június 3.

A pályázat hivatkozási száma

LSER2019

A pályázat kiírója

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.

A pályázat célja, célcsoportja

A pályázati program célja az elemi rehabilitációról szóló jogszabály elfogadásáig, az átmeneti időszakra az elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosítása és a készülő jogszabály alapján a szolgáltatás átszervezése.

A pályázati program célja a látássérült személyek számára nyújtott elemi rehabilitációs szolgáltatás biztosításához szükséges feltételek megteremtése, a szolgáltatás folyamatos működésének biztosítása, az elemi rehabilitációs szolgáltatás újratervezése, a működési feltételeik újraszervezése.

Közvetlen célcsoport: látássérült személyek számára elemi rehabilitációs szolgáltatást működtető vagy létrehozni kívánó nem állami, nem egyházi szervezet.

Közvetett célcsoport: elemi rehabilitációs szolgáltatásban részesülő fogyatékos személyek.

Támogatható programok, a támogatás mértéke

A pályázaton vissza nem térítendő működési támogatás nyerhető el. A pályázathoz önerő biztosítása nem kötelező.

A pályázó régióra és azon belül egy-egy ellátási terület(ek)re pályázik, ahol elemi rehabilitációs szolgáltatást biztosít. Támogatott program az elemi rehabilitációs szolgáltatás népszerűsítése, szakmai konzultációk és rendezvények, a szolgáltatás fejlesztése is.

A pályázati program keretén belül pályázni lehet 18 megyei, 1 főváros és pest megyei ellátási terület, továbbá 1 siketvak személyek elemi rehabilitációs szolgáltatás országos ellátására. A szolgáltatás szempontjából elsődleges cél a regionális szolgáltatási rendszer kiépítése, így régiónként maximum két szolgáltató támogatható. Összesen 14 elemi rehabilitációs szolgáltatás és egy speciális célcsoport ellátása valósulhat meg.

A Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza azokat a költségtípusokat, amelyekre támogatás igényelhető. Nem lehet olyan tételekre támogatást igényelni, melyek finanszírozása állami vagy egyéb más forrásból megtörténik.

A program forrása

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 123 800 000 Ft, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pályázat kiírója között létrejövő együttműködési megállapodás biztosít.

Támogatásban részesíthetők köre, beadható pályázatok száma

Az alábbi – Magyarországon nyilvántartásba vett – szervezetek:

  • Egyesület, alapítvány (GFO 529, 569) – a párt, a szakszervezet és a kölcsönös biztosító egyesület kivételével –
  • Nonprofit Kft. (GFO 572)
  • Közalapítvány (GFO 561, 562)
  • Szövetség (GFO 515, 516, 517, 521)

A pályázatot a fenntartó nyújtja be a Lebonyolítóhoz. Ha a fenntartó a pályázat benyújtásakor még nem működtet elemi rehabilitációs szolgáltatást, a pályázat benyújtásával vállalja – annak pozitív elbírálása esetén – a szolgáltatás létrehozását és működtetését.

Egy pályázó (fenntartó) több pályázatot nyújthat be.

Előnyt élveznek azok a pályázók, akik

  • a pályázat beadásakor már bizonyítottan elemi rehabilitációs szolgáltatást működtetnek,
  • regionális ellátást biztosít a pályázó, azaz a régió minden megyéjére tervez szolgáltatást.

A pályázat nyilvános.

A pályázati program megvalósítási időszaka

A megvalósítási időszak 2019. október 1-től 2020. szeptember 30-ig tart.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk

Pályázni kizárólag a Pályázati adatlap számítógéppel, magyar nyelven történő kitöltésével, illetve a Pályázati Útmutatóban meghatározott kötelező mellékletek beküldésével lehet. A pályázati dosszié honlapunkról letölthető: www.fszk.hu.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a Pályázati Felhívást és a Pályázati Útmutatót!

Benyújtási határidő: 2019. július 15.

Határidőben benyújtottnak minősül az a pályázat, amelyet az adott napon (vagy ünnepnap esetén az azt követő első munkanapon) postára adnak. A postára adás tényét a dátumbélyegző igazolja.

A pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani a következő címre:

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája
1138 Budapest, Váci út 191.

A borítékra írják rá a pályázat kódszámát! (LSER2019)

További információ:

FSZK Nonprofit Kft.
Hazai Támogatások Programirodája

E-mail: lser2019@fszk.hu

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket kizárólag e-mailben áll módunkban fogadni. Hivatalos válasznak az e-mailen keresztül adott válaszok minősülnek.

A lényeges, információtartalommal bíró kérdések, illetve a rájuk adott válaszok a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül a www.fszk.hu honlapon jelennek meg a Gyakran Ismételt Kérdések között.

Jelen Pályázati Felhívás és a Pályázati Útmutató, továbbá a Pályázati Adatlap együtt képezik a pályázati dokumentációt és tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt. A Pályázati Felhívás a Pályázati Útmutató rövidített, kivonatos változata, ezért a Pályázati Felhívásban szereplő információk a Pályázati Útmutatóban is szerepelnek.

Sikeres pályázást kívánunk!

Dr. Tóth Tibor

ügyvezető