TÁRS filmek

Dolgozni jó!A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020

A Dolgozni jó! animációs kisfilmsorozat célja az intézményi férőhely kiváltási folyamatban résztvevő fogyatékos, pszichoszociális fogyatékkal élő, illetve szenvedélybeteg intézményi ellátottak foglalkoztatással kapcsolatos ismereteinek bővítése. A kisfilmek az intézmények szakemberei számára is hasznos segítséget nyújtanak az ellátottak foglalkoztatásra történő felkészítése során. Az animációs rövidfilmek a fogyatékos emberek szempontjából mutatják be a különböző típusú foglalkoztatási formákat.

Tovább a filmek megtekintéséhez


A szociális intézetek fejlődési útja

Az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének gondozásában jelent meg az az 5 részes animációs filmsorozat, mely „A szociális intézetek fejlődési útja” címet viseli. Az egy perces animációk a Második Világháborút megelőző időszaktól napjainkig vezetik végig a nézőt a fogyatékos embereket segítő szociális intézetek fejlődésének legjellemzőbb momentumain és azon az attitűdváltozáson, ami végbement ez idő alatt. Az egymásra épülő filmek a szociális intézetek fejlődésének – főképp hazai – történetét mutatják be a legkiemelkedőbb nemzetközi kapcsolódásokat is feltüntetve. A rövid animációk leginkább a szakmai nyilvánosságot segíthetik a folyamat átláthatóságában, emellett azonban hasznos információkat tartalmazhatnak minden kiváltás iránt érdeklődő néző számára is. A sorozat úgy épül fel, hogy jól láttatja a különbséget a fogyatékos emberekkel kapcsolatos múltbéli gondoskodó, ápoló-gondozó attitűd és a jelenlegi kiváltási folyamatban képessé tevő, befogadást, illetve elfogadást ösztönző hozzáállás között.

Tovább a filmek megtekintéséhez


Üzenetek Lakóknak Lakóktól

A Berzencén készült, 30 darab félperces kisfilm témáját tekintve a befogadásról és elfogadásról, a családias légkörről, az önállóságról, a kihívásokról, az együttélés örömeiről és a nyugodt, szeretetteljes, új célok elérésére alkalmas életvitelről szól a Támogatott Lakhatásban. A filmek azzal a céllal készültek, hogy pozitív és hiteles példát mutassanak – kiemelten a jelenleg nagy létszámú intézményben élő fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg embereknek – arról, hogy a kiváltás olyan folyamat, melynek eredményeként a TL lakók életminősége javul, és képesek aktívan bekapcsolódni a települések mindennapi életébe. Ezekből filmekből szeretnénk most a következőket átadni Önöknek.

Tovább a filmek megtekintéséhez


TL lakók élete a közösségben

A „TL lakók élete a közösségben” című kisfilm sorozattal a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. TÁRS Projektje a széles nyilvánosságot, kiemelten az intézményi férőhely kiváltásban érintett, a jövőbeli befogadó települések lakóit szólítja meg. A filmek célja, hogy segítse a kiváltási folyamat megértését, továbbá a fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg emberek megismerését. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Támogatott Lakhatásban (TL) élő emberek hétköznapi, közösségi életébe: a kisfilmekben többek között szó lesz a TL lakók vásárlási szokásairól, egyéb szolgáltatások igénybevételéről, illetve a jószomszédi kapcsolatairól is.

Tovább a filmek megtekintéséhez