A honlap akadály­mentességéről

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. elkötelezett, hogy honlapja egyszerűen, és egyenlő eséllyel hozzáférhető legyen minden látogatójának számára.

Milyen kisegítő lehetőségeket tud használni?

Habár a honlap úgy készült, hogy önmagában is akadálymentesen használható, mégis sokak számára a legmegfelelőbb élmény akkor érhető el, ha az egyéni igényeinek megfelelően személyre szabja a honlap meglátogatására használt számítógépét, okostelefonját, táblagépét, illetve böngészőprogramját. Szinte mindegyik tartalmaz olyan beállítási lehetőségeket, amelyek segítségével például megváltoztathatja a honlap színeit, megnövelheti a betűk méretét, felnagyíthatja a képernyőt, felolvastathatja a honlap szövegét.
Az egyéni személyre szabáson túl jelnyelvi videókkal és könnyen érthető leírásokkal láttunk el főbb oldalakat, melyekre kattintva kinyithatja és megtekintés után bezárhatja az érintett részt.

A következő listában megtalálja néhány jellegzetes operációs rendszer, mobileszköz és böngészőprogram magyar nyelvű gyártói oldalát, ahol a különböző kisegítő lehetőségek beállításairól olvashat:

Operációs rendszerek, mobileszközök kisegítő lehetőségei

Böngészőprogramok kisegítő lehetőségei

Tudassa velünk, ha nehézségbe ütközik a honlap használata során

Az FSZK folyamatosan arra törekszik, hogy honlapjának akadálymentességét, használhatóságát tovább növelje. Amennyiben Ön bármilyen akadálymentességi problémába ütközik, vagy egyéb észrevétele, javaslata van, akkor megköszönjük, ha az impresszum oldalán található e-mail címen értesít minket.

Hogyan készült?

Az FSZK honlapja az Egyetemes Tervezés elve, valamint a World Wide Web Konzorcium Web Akadálymentességi Kezdeményezésében (W3C WAI) foglalt legjobb gyakorlatok és szabványok mentén készült. Fejlesztése során a Web Akadálymentesítési Útmutató (WCAG) 2.0 szabvány irányelvei voltak a mérvadók.

Az FSZK elkötelezett, hogy honlapjának akadálymentessége mindenkor megfeleljen a WCAG 2.0 szabvány AA szintjének, sőt bizonyos pontokon a legmagasabb, AAA szint teljesítési feltételeinek is eleget tegyen.

Az FSZK akadálymentes honlapjának kialakításában Szántai Károly web és UX akadálymentességi szakértő segített.