Abúzus témájával foglalkozó kiadványok

Fogyatékosság és abúzus – Útmutató szolgáltatók számára

A fizikai és egyéb módon okozott sérelmek és bántalmazás, továbbiakban abúzus, komoly veszélyt jelent sok fogyatékos ember számára. Ez a füzet áttekintést nyújt az abúzus fogalmáról, formáiról, bemutatja a ráutaló jeleket és javaslatokat tesz a segítségnyújtás módjaira. Készült a Brit Columbia Szociális Minisztériumának Közösségi Élet Ügynöksége által kiadott tájékoztató anyag alapján.

28 oldal, magyar
2015

Részletek

Fogyatékosság és bántalmazás

Érintettek részére készült könnyen érthető tájékoztató kiadvány bántalmazás, illetve abúzus témájában. Témáját tekintve hiánypótló, szerkezetét tekintve innovatív és úttörő a kiadvány, amely Magyarországon eddig egyedülálló módon négy különböző könnyen érthető szinten íródott, így a célcsoport valamennyi érintett tagja számára olvasható.

könnyen érthető kommunikációval készült kiadvány, 40 oldal, magyar
2017

Részletek

Honnan tudjuk, amit tudunk az értelmi fogyatékos és autista felnőttek elleni abúzusról?

Évtizedekkel ezelőtt az értelmi fogyatékos emberek által elszenvedett bántalmazásról csak kevés, korlátozott fókuszú kutatásból hallhattunk, ha hallottunk ilyesmiről egyáltalán. Ma már sok mindent tudunk a témában és számos különböző forráson keresztül. A szöveg Michelle McCarthynak a 2014-ben a Tizard Learning Disability Review folyóiratban Brick by brick: building up our knowledge base on the abuse of…

cikk, 8 oldal, magyar

Részletek

Segédanyag a Fogyatékosság és abúzus című útmutatóhoz

Jelen tanulmány célja a fogyatékos személyek sérelmére elkövetett fizikai és egyéb módon okozott sérelmek, abúzus, mulasztással megvalósuló sérelemokozás esetén a Magyarországon nyitva álló jogorvoslati lehetőségek elemző bemutatása.

segédlet, 40 oldal, magyar
2015

Részletek

„Beszéljünk az abúzusról” konferencia előadások

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. május 21-én konferenciát szervezett abúzus témában, mely kitért fogyatékos személyeket érintő abúzusokra is. A konferencia előadói elérhetővé tették prezentációikat, hogy minden érdeklődő megismerhesse azokat.  A konferencián megtartott előadások prezentációi az alábbi linkeken találhatóak meg: Cserháti Éva PPT formátumú előadásának letöltése Dr. Gazsi Adrienn PPT formátumú előadásának letöltése…

magyar
2015

Részletek