Támogatott lakhatási szolgáltatások: Áttekintés az intézményi férőhelykiváltás során létrejött támogatott lakhatási szolgáltatások működésének első tapasztalatairól című tanulmány

Tanulmányunk elsődleges célja, hogy segítsük az intézményi férőhely kiváltás első körében résztvevő (TIOP 3.4.1.”A”-11/1 pályázat) intézmények kiköltözést követő tapasztalatainak beépülését a kiváltás magyarországi folyamataiba. Kutatásunk során azonosítottuk mindazokat a kulcsterületeket, amelyekkel véleményünk szerint „foglalkozni kell”, annak érdekében, hogy a lakói életminőséget valóban javító és a dolgozói minőségi munkavégzést támogató lakhatási forma jöjjön létre támogatott lakhatás keretein belül. Mindemellett kiemelten fontos, hogy ez rendszerszinten is fenntartható legyen és köré egy jól működő szolgáltatási struktúra szerveződjön.  Kutatásunk során kvalitatív módszerekkel vizsgáltuk a kiváltási folyamatban részvevő intézményi szereplőket. Szakértői interjúkat és fókuszcsoportos interjúkat készítettünk többek között fenntartókkal, különböző szintű vezetőkkel, dolgozókkal és lakókkal, valamint helyi szakemberekkel és lakossági szereplőkkel.

A tanulmány a Szociálpolitikai Szemle III. évfolyam 1-2. számában jelent meg Támogatott lakhatási szolgáltatások címmel.

 

Tématerület
Intézményi férőhely kiváltás
Nyelv
magyar
Kiadvány típusa
Tanulmány
Szerző
Dr. Nagy Zita Éva, Kondor Zsuzsa, Panyik Barbara, Riz András, Dr. Sziklai István
Kiadó
FSZK Nonprofit Kft.
Kiadás éve
2017
Oldalszám
46 oldal
Kiadvány státusza az FSZK könyvtárában
Letölthető

Letöltöm a kiadványt

Intézményi férőhely kiváltás témájával foglalkozó egyéb kiadványok