A TÁRS projekt újabb ápoló, gondozó képzéseket indít tavasszal

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A megfelelő egészségügyi óvintézkedések mellett 2021 tavaszán folytatódnak a TÁRS projekt ápoló, gondozó munkatársaknak szóló nagysikerű képzései. A továbbképzések célja, hogy az intézményi munkatársakat bevezesse a támogatott lakhatások (TL) mindennapjaiba, megoldó kulcsokat kínáljon az ott felmerülő problémákra, valamint elősegítse a kiváltási folyamatok sikerességéhez szükséges attitűdváltást.

A továbbképzések 3 különböző szinten kerültek kidolgozásra. Ezek közül a munkatársak a támogatott lakhatásokkal kapcsolatos ismereteik és tapasztalataik mértéke alapján tudják kiválasztani a számukra megfelelő szintű képzést. A TÁRS projekt alapozó szintű képzése azoknak a szakembereknek szól, akik még nem rendelkeznek TL tapasztalatokkal. A nekik szóló képzés címe: „Szolgáltatói kompetenciák fejlesztése a támogatott lakhatást segítő ápolók, gondozók számára”. A már TL tapasztalattal rendelkező intézményi kollégáknak szól „A komplex gondozás folyamata és gyakorlata a támogatott lakhatásban„ című képzés. Azon ápoló, gondozó feladatokat ellátó munkatársak részére pedig, akik már nagy tapasztalattal rendelkeznek a területen, a „Támogatott lakhatás – fókuszban a szolgáltatást igénybevevő” című képzést ajánljuk.

A korábban lefolytatott képzésekről pozitív visszajelzéseket adtak mind a csoportok oktatói, mind pedig a résztvevők. Az eddig közel 140 végzett ápoló, gondozó szakember visszajelzései alapján a képzések legnagyobb előnye, hogy praktikus módon ötvözik a szükséges elméleti tudást, valamint a gyakorlati tapasztalatokat.

A három különböző szinten induló továbbképzésből a 2021 tavaszi félévben 6 csoport elindítását hirdettük meg, melyek jelentkezési felületei az NFSZK Nonprofit Kft. honlapján elérhetőek. Az érdeklődők ugyanitt tájékozódhatnak a képzések tartalmáról. A május-júniusban megvalósuló csoportokra folyamatosan várjuk a jelentkezéseket!

További információk a projektről