2016. évi hírek

Elérhető a FOF2016 pályázat nyertes listája

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. között létrejött együttműködési megállapodás értelmében a FOF2016 kódszámú „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása” című pályázati programban a pályázat kiírója az alábbi pályázatokat javasolja támogatásra:

Elolvasom

Mérken zárult a TÁRS projekt első nagy kutatása

A TÁRS projekt Kutatási Munkacsoportja 2016. szeptember és november között a kiváltás első körében részt vevő hat intézményt látogatta végig, azzal a céllal, hogy a kutatási tapasztalatokból egy összegző szakmai anyagot készítsen és ezzel az intézményi férőhely kiváltás következő szakaszát szakmailag előkészítése.

Elolvasom

10 éves a fejlesztő nevelés-oktatás

Ezen a címen rendezett nyílt konferenciát a fejlesztő nevelés-oktatásban érintett szakemberek aktív részvételével, bevonásával 2016. december 1-jén az FSZK Nonprofit Kft. A rendezvény célja nemcsak az elmúlt 10 év megünneplése volt, hanem egyben a jelen problémáira, kihívásaira való rámutatás és ehhez kapcsolódóan előremutató, előrevivő javaslatok megfogalmazása, azok üzenetértékkel történő továbbítása az illetékes döntéshozók számára.

Elolvasom

TÁRS-ak a SzocEXPO-ban is

A SzocEXPO-n, a Szociális Szakmai Szövetség hagyományos, évente megrendezésre kerülő rendezvényén idén november 11-én, az FSZK TÁRS projektje is képviseltette magát, hiszen kiemelt téma volt a fogyatékossággal élők támogatott lakhatásának kérdése.

Elolvasom

A TÁRS projekt Bélapátfalván is kutatott

Novemberben Bélapátfalvára és térségébe látogatott el a TÁRS projekt Kutatási Munkacsoportja, ahol a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézetében folytatódott a kutatás az intézményi férőhely kiváltás második szakaszának előkészítése céljából. A kutatási tapasztalatokból januárban összegző szakmai anyag készül.

Elolvasom