2017. évi hírek

Játszva tanulni és tanítani – Látogatás a Szegedi Tudományegyetemen

Az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének munkatársai részt vettek a Szegedi Tudományegyetem 4. évfolyamos gyógypedagógus hallgatóinak Súlyosan-halmozottan fogyatékos (SHF) személyek gyógypedagógiája és a fejlesztő nevelés- oktatás módszertana óráján, amelynek célja volt, hogy játszva tanuljunk közösen a szociálpolitikáról, ellátórendszerről, az intézményi férőhelykiváltásról és annak dilemmáiról, hozományairól.

Elolvasom

Az ápoló-gondozó otthontól a közösségi ellátásig a szenvedéybeteg ellátórendszerben

2017. november 30. - december 2. között Siófokon került megrendezésre a Magyar Addiktológiai Társaság XI. Országos Kongresszusa. A kongresszuson első alkalommal vett részt az FSZK Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy bemutassa a szakma számára a magyarországi kiváltás folyamatát, s körüljárja azt a kérdést, hol lehet a Támogatott Lakhatás szolgáltatás helye a szenvedélybeteg ellátásban.

Elolvasom

A Civil Szakmai Fórumok általános eredményeinek, tapasztalatainak összefoglalása

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsával (FESZT) közösen a „Semmit rólunk, nélkülünk!” elv szellemében, erősítve a fogyatékos személyek érdekvédelmi szervezeteivel való szoros együttműködést, 2017 őszén Civil Szakmai Műhelyeket szervezett az ország több településén (Szombathely, Kaposvár, Nyíregyháza, Tamási, Békéscsaba, Budapest). A rendezvénysorozat célja volt egyrészt a kiváltás célcsoportjait képviselő helyi érdekvédelmi szervezetek informáltságának javítása a kiváltási folyamat tekintetében, másrészt a TÁRS Projekt népszerűsítése, harmadrészt pedig a FESZT és vidéki tagszervezetei együttműködésének erősítése a jövőbeli érdekvédelmi munka előfeltételeinek megteremtése érdekében. A korábban ígértek szerint most megosztjuk a Fórumok általános eredményeit és tapasztalatait.

Elolvasom

A TÁRS Projekt szakértői régiós műhelymunkákon segítik az intézményi férőhelykiváltást megvalósító pályázókat

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK) „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása – EFOP-1.9.1-VEKOP/15” azonosító számú TÁRS Projektjében 2017. október közepétől 19 szakértő-tanácsadó kezdte meg munkáját, akik 2017. november-decemberben a közvetlen intézményi szintű támogatás mellett országszerte 8 régiós műhelymunkán segítették az intézményi férőhely kiváltásban pályázó intézmények munkatársait.

Elolvasom

Megjelent az Egységes szervezet-átalakítási koncepció és végrehajtási protokoll

Az FSZK Nonprofit Kft. EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú „TÁRS PROJEKT – Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása” című kiemelt projektje keretében elkészült az Egységes szervezet-átalakítási koncepció és végrehajtási protokoll című kiadvány. A Protokoll a kiváltási folyamatban résztvevő  intézmények új működéséhez szükséges szervezeti változások megvalósításához nyújt segítséget, támogatva a jelenlegi és a tervezett működés közti átmenetet és az új szervezeti működés elindítását.

Elolvasom

Álláshirdetés: pénzügyi munkatárs

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által koordinált EFOP 1.9.1-VEKOP-15 –TÁRS – „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítás” elnevezésű projekt pénzügyi munkatárs jelentkezését várja.

Elolvasom

Újabb jó gyakorlatok a fejlesztő foglalkoztatásban

Az FSZK Nonrpofit Kft. TÁRS Projektje által nyújtott szakmai-módszertani támogatás egyik kiemelkedően fontos része a tudásmegosztás. Ennek egyik ága – az elsősorban – hazai követésre méltó példák, jól működő megoldások és gyakorlatok feltérképezése.

Elolvasom

A Kutatási munkacsoport legfrissebb induló kutatásai

2017 őszén megkezdődött a munka az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektje Kutatási Munkacsoportjának két nyertes közbeszerzési pályázatában is. A „fenntarthatósági (költséghatékonyság) elemzés és jogi inkonzisztenciák” vizsgálatára vonatkozó kutatásban a részben már működő illetve a létrehozni kívánt TL hálózat fenntarthatóságát, költségeit, kiadásait vizsgálják, illetve hasonlítják össze. A kutatás jogi ellentmondásokkal foglalkozó része felméri, hogy az új intézményi és szolgáltatási struktúra létrejöttében milyen jogszabályi rendelkezések okoztak, okoznak nehézségeket. A „komplex vizsgálatok a kiváltással érintett helyszíneken” megnevezésű kutatásban a lakossági attitűd vizsgálat mellett a kiváltással érintett, előre kiválasztott terepeken történik adatgyűjtés több érintett csoportban a kiváltás hatásait vizsgálva.

Elolvasom

Zárókonferencia – Foglalkoztatás 2016

2017. december 7-én tartottuk a „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” (FOGLALKOZTATÁS 2016) című projektünk zárókonferenciáját. A konferencia méltó befejezése volt annak a közel egy éves munkának, mely…

Elolvasom