2019. évi hírek

Májusban is folytatódtak a TÁRS Projekt képzései

Májusban elindultak a TÁRS Projekt leendő esetfelelősöknek szóló „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” és „Esetmegbeszélés Támogatott Lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” című képzések. Továbbá a vezető beosztású munkatársaknak szóló „Változó vezetői szerepek és megújuló kompetenciák az intézményi férőhely kiváltási folyamatban” című képzésünk utolsó alkalma is megrendezésre került.

Elolvasom

Állati Gyereknap!

Autizmus-barát családi állatkerti program A MONTÁZS projekt autizmus munkacsoportja ezúttal a Fővárosi Állat- és Növénykert támogatásával szervez Autizmus-barát családi napot. A programra várjuk az állatok iránt érdeklődő, 8 éves vagy annál idősebb autizmussal elő gyermekeket, fiatalokat és családjaikat. A résztvevők 2 csoportban, tapasztalt zoopedagógusok vezetésével egyedi útvonalat járhatnak be, miközben izgalmas dolgokat tudhatnak meg az…

Elolvasom

Folytatódott a TÁRS Addiktológiai Szakmai Műhelye

2019. április 18-án a TÁRS Projekt Szolgáltatásfejlesztési Munkacsoportja szervezésében lezajlott az Addiktológiai Szakmai Műhelysorozat második találkozója az intézményi férőhely kiváltást megvalósító, szenvedélybeteg embereket ellátó intézmények munkatársai és Fenntartói aktív részvételével. A szakmai nap során a résztvevők a terápiás, készségfejlesztő, visszaesés-megelőző és egyéb célcsoport-specifikus tematikus és eseti jellegű, valamint önsegítő csoportok helyét keresték a szenvedélybeteg-ellátásban.

Elolvasom

Mongol delegáció látogatása az FSZK-nál

Mongólia Magyarországi Nagykövetségének munkatársai kíséretében tett látogatást az Ulánbátori 55. számú Általános Iskola igazgatója és négy tanára 2019. május 9-én a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. székhelyén. A mongol speciális iskola jelenleg 512 - többek között autizmussal élő, Down-szindrómás, cerebrális-parézisben szenvedő - diákot oktat, összesen 102 tanárral.

Elolvasom

Új kiadvánnyal bővült a „Jó gyakorlatok a foglalkoztatásban” sorozat

A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését. Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez, és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogattak a munkatársak. A sorozat 2019-ben is folytatódik. Jelen kiadványban a géberjéni „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület foglalkoztatási jó gyakorlataival ismerkedhetnek meg az olvasók.

Elolvasom

Állás: Felhívás Asszisztensi munkakör betöltésére

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú „MONTÁZS – A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című projekt keretén belül az autizmus munkacsoportba, asszisztensi munkakör betöltésére. Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidős állás (heti 40 óra) A munkakör betöltésének várható időpontja: döntést követően azonnal (várhatóan 2019. május 15.) A munkaszerződés típusa:…

Elolvasom

Az intézményben élő ellátottak véleménye segíti a közösségi befogadást

A TÁRS Projekt szakmai vezetője, Kiss Róza az országban működő, SZGYF által fenntartott, 50 férőhely feletti ápolást, gondozást nyújtó intézmények vezetőinek márciusban átadta azokat a szükségletfelmérő kérdőíveket, melyek az intézményben élő fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg emberek véleményét, álláspontját képesek közvetíteni a szakemberek felé annak érdekében, hogy az EFOP-2.2.5 pályázati kiírás az ellátottak egyéni szükségleteinek figyelembevételével kerüljön kialakításra.

Elolvasom

Kaskantyún új otthonukba költöznek a szenvedélybeteg emberek

Egy önállóbb élet lehetőségét kapja az a 60 szenvedélybeteg ember, akik számára új lakások épülnek Kaskantyún és Tabdin. Az öt új épület 2018. decemberben elkészült és február végén, ünnepélyes keretek között meg is történt az első Támogatott Lakhatás (TL) átadása Kaskantyún, ahová a beköltözött az a 12 fő ellátott, akiknek innentől a Leánder Otthon lesz az új lakóhelye.

Elolvasom

Áprilisi képzési hírek

Áprilisban tovább folytatódott a TÁRS Projekt „Vezetői képzése”, valamint a leendő esetfelelősöknek szóló „Személyközpontú megközelítés képzés”. Emellett e hónapban lezárult az EFOP-2.2.2 pályázati konstrukcióban résztvevők számára indított „TL képzés”. Ugyanakkor elindultak a „Esetmegbeszélés képzés” alkalmai, és már lehet jelentkezni ápoló, gondozó munkatársaknak szóló három új szakmai tanfolyamra is.

Elolvasom

ÁLLÁSHIRDETÉS: MENEDZSERI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK Nonprofit Kft.) pályázatot hirdet az EFOP-1.9.2-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú „A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” című kiemelt projektben a Speciális kommunikációs ún. AAK-szükségletű személyek ellátásának fejlesztése csoportban menedzseri munkakör betöltésére. Foglalkoztatás jellege Teljes munkaidő, heti 40 óra. A munkakör betöltésének várható kezdő időpontja 2019.…

Elolvasom