Új kiadvánnyal bővült a „Jó gyakorlatok a foglalkoztatásban” sorozat

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését. Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogatnak a munkatársak. A most elkészült kiadványban az egri Horizont Közhasznú Alapítvány foglalkoztatási jó gyakorlataival ismerkedhetnek meg az olvasók.

A Horizont Közhasznú Alapítvány egy szépségszalont működtet Eger központjában, ahol a munkavállalók mindegyike megváltozott munkaképességű. A szalonban többféle szolgáltatás működik, többnyire arckezelést, masszázst, smink-készítést, gyantázást és különböző testkezeléseket kérnek a vendégek.

Vannak olyan munkavállalók is, akik nem a szalonban dolgoznak, ők egyéb háttértevékenységet látnak el – adminisztrációs és pénzügyi feladatokat, árubeszerzést, humánerőforrás szervezést, marketing tevékenységet, kézbesítést, raktározást, mosást, takarítást.

Jelenleg 32 fő dolgozik az alapítványnál akkreditált foglalkoztatás keretében. A dolgozók közül 12 fő látássérült személy, 14 fő mozgáskorlátozott ember, 6-7 fő pszichoszociális problémával élő munkavállaló.

Az alapítvány által működtetett Harmónia szépségszalon profiljából fakadóan az ott dolgozó megváltozott munkaképességű személyek munkájuk során folyamatosan kapcsolatban állnak nem megváltozott munkaképességű személyekkel, így természetes támogatói hálójuk és önbecsülésük is nő, ami pozitív hatással van testi és lelki állapotukra egyaránt.

A kiadvány letölthető innen.

A sorozat korábbi részeit itt találja.

További információk a projektről