A TÁRS projekt újabb ápoló, gondozó képzéseket indít tavasszal

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202020 tavaszán folytatódnak a TÁRS projekt ápoló, gondozó munkatársaknak szóló képzései, melyek a 2019-es évben nagy sikerrel zajlottak. A továbbképzések célja, hogy az intézményi munkatársakat bevezesse a támogatott lakhatások (TL) mindennapjaiba, megoldó kulcsokat kínáljon az ott felmerülő problémákra, valamint elősegítse a kiváltási folyamatok sikerességéhez szükséges attitűdváltást.

A továbbképzések 3 különböző tudásszinthez igazítva kerültek kialakításra. Ezek közül a munkatársak a támogatott lakhatásokkal kapcsolatos ismereteik és tapasztalataik mértéke alapján kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb modult. A TÁRS projekt alapozó szintű képzése azoknak a szakembereknek szól, akik még nem rendelkeznek TL tapasztalatokkal. A nekik szóló képzés címe: „Szolgáltatói kompetenciák fejlesztése a támogatott lakhatást segítő ápolók, gondozók számára”. A már TL tapasztalattal rendelkező intézményi kollégáknak szól „A komplex gondozás folyamata és gyakorlata a támogatott lakhatásban” című képzés. Azon ápoló, gondozó feladatokat ellátó munkatársak részére pedig, akik már nagy tapasztalattal rendelkeznek a területen, a „Támogatott lakhatás – fókuszban a szolgáltatást igénybevevő” című képzést ajánljuk.

A képzésekről pozitív visszajelzéseket adtak mind a csoportok oktatói, mind pedig a résztvevők. Az eddig közel 130 végzett ápoló, gondozó szakember visszajelzései alapján a képzések legnagyobb előnye, hogy praktikus módon ötvözik a szükséges elméleti tudást, valamint a gyakorlati tapasztalatokat, ezért a mindennapi életben is nagyon hasznosak.

A tavaszi félévben 10 csoport elindítását tervezi a TÁRS projekt, melyek jelentkezési felületei folyamatosan elérhetőek lesznek az NFSZK Nonprofit Kft. honlapján. Az érdeklődők ugyanitt tájékozódhatnak a képzések tartalmáról. A júniusig induló csoportokra folyamatosan várjuk a jelentkezéseket!

További információk a projektről