Az FSZK a Szigeten

K-híd sziget felirattalA Sziget Fesztivál eddigi történetének legnagyobb számú látogatóját számlálta idén az augusztus 11-18-ig tartó rendezvényén, amelyen az FSZK Nonprofit Kft is részt vett az Ability Park interaktív élményparkján belül. A szervezet kiemelten fontosnak tartja az aktív részvételt a fogyatékossággal kapcsolatos társadalmi szemléletformálás folyamatában. 

A gyengénlátók mindennapi nehézségeibe engedtek bepillantást az FSZK szimulációs szemüveg szettjei, amelyek segítségével a látogatók saját élményt szerezhettek különböző szembetegségek jellemzőiről. A szemüveg szetteket a látogatók játékos formában használhatták egy rögtönzött futballmeccs keretében.

Az érdeklődők a TÁMOP 5.4.11 azonosítószámú „Nyolc Pont” kiemelt projektben fejlesztett szemléletformálást segítő játékokon keresztül megismerkedhettek az autizmussal élő személyek kommunikációs sajátosságaival, valamint készségeivel és képességeivel. A legkedveltebb játék a szó szerint értelmezett közmondások lerajzolása és a Stephen Wiltshire jelenségre alapuló játék volt, amelyben megfigyelőkészségüket tesztelhették a szigetlakók.

Az Ability Park élményparkjára, így az FSZK játékaira is több ezren voltak kíváncsiak a világ különböző országaiból érkezett fiatalok. A látogatók többsége rendkívül nyitottan állt a témához, annak ellenére, hogy nem, vagy kevés előzetes tudással rendelkezett az autizmussal vagy más fogyatékosságokkal kapcsolatban. A megszerzett tapasztalatnak köszönhetően, méltán állíthatjuk, hogy a látogatók érzékenyebbé, tájékozottabbá váltak nem csak az autizmus ügye, hanem a fogyatékos ügy egésze iránt.

sziget2 sziget3 sziget1