Együttműködés a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsával

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK és egyúttal a TÁRS projekt számára kiemelten fontos az érdekvédelem témája és annak gyakorlatbeli alkalmazása. Ezt a törekvést formalizálta, hogy együttműködési megállapodást írt alá az FSZK és a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) az intézményi férőhely kiváltási folyamatot támogató TÁRS projekt keretében 2016. december 20-án.

A megállapodás aláírását közös, partnerségben megvalósuló egyeztetés sorozat előzte meg, amely mindkét fél számára pozitív eredménnyel zárult. A FESZT elnöksége határozatban járult hozzá a megállapodás aláírásához, amellyel az FSZK biztosítani fogja a „Semmit rólunk, nélkülünk!” elvének érvényesülését a „TÁRS PROJEKT – Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása – EFOP-1.9.1-VEKOP/15 azonosító számú” kiemelt projektjében.

Az együttműködés során az FSZK, mint projektgazda Érdekvédelmi Fórum keretében folyamatosan tájékoztatja majd a fogyatékos személyek érdekvédelmi szervezeteit a projekt előrehaladásáról, valamint lehetőséget biztosít a szervezetek által delegált érintetteknek és szakértőknek a fejlesztési folyamatokba való aktív bekapcsolódásra. Ez utóbbi lehetőség valódi, kézzel fogható közös munkát jelent a projektmegvalósítóknak, külső szereplőknek, valamint az érintett személyeknek és az őket képviselő szervezetek szakembereinek.

Az együttműködő felek bíznak benne, hogy jelen összefogás közös sikert hoz majd a fogyatékos személyek intézményi ellátásának megváltoztatása érdekében, a közösségi alapú ellátások felé való elmozdulás útján.

További információk a projektről